×
  • اخبار :
  • تیجه ای یافت نشد
  • اطلاعیه :
  • تیجه ای یافت نشد
  • معرفی گروه مهندسی ساخت و تولید

    رشته مهندسی ساخت و تولید

    مهندسی ساخت و تولید (Manufacturing engineering) رشته‌ای از مهندسی است که دانش آموخته آن با تجاربی که از دروس و واحدهای عملی و کارگاهی این رشته می آموزد، می تواند اصول و تکنیک های دقیق مهندسی را در فرآیندهای تولیدی مانند طراحی، مهندسی، ساخت، کنترل کیفیت و برنامه ریزی فرآیند در همه جنبه های آن به کار برده، تحت نظارت قرار دهد و بهینه نماید. این امر به مهندسین ساخت و تولید توان برنامه‌ریزی مناسب در فرآیندهای تولیدی از طریق تعیین پارامترهای ورودی هر فرآیند نظیر ابزارها، ماشین آلات، مواد اولیه و ... را می دهد تا بتواند زمان، هزینه و کیفیت تولیدات را بهبود بخشد. بدیهی است که در مقطع کارشناسی این رشته، دانشجو با طیف وسیعی از روش ها، ماشین آلات و تکنیک های طراحی و تولید آشنا می گردد که در مقطع کارشناسی ارشد با توجه به علاقه خود می تواند در یکی از زمینه های فوق فعالیت و تحقیق نماید.
    با توجه به موارد ذکر شده امروزه مهندسان ساخت و تولید در زمینه هایی نظیر تولید ماشین آلات صنعتی، کشاورزی و غذایی، فرآوری مواد و بهبود خواص آنها، صنایع هوافضا، مهندسی پزشکی، ابزار دقیق، تولید مصنوعات پلاستیکی و ... فعالیت دارند. همچنین این رشته در ارتباط با حوزه های دیگری همچون مهندسی مکاترونیک، مهندسی مکانیک، مهندسی محیط زیست و ریاضی توانسته در زمینه های جدیدی از تکنولوژی های مدرن (High Technology) نظیر مدل سازی و بهینه سازی فرآیندهای تولیدی با درنظر گرفتن محدودیت های تولیدی، ساخت و طراحی ربات، مکانیزم های پیشرفته انتقال قدرت، تولید قطعات پیچیده فلزی، پلاستیکی و کامپوزیتی با نمونه سازی سریع (Rapid Prototype)، ساخت خانه های نسل جدید و بازیابی مواد دورریز (Material Recycling) نقش برجسته ای را برعهده گیرد.
     


    تاریخچه مهندسی ساخت و تولید در دانشگاه صنعتی ارومیه

    رشته مهندسی مکانیک ساخت و تولید، همزمان با تأسیس دانشگاه صنعتی ارومیه از سال ۱۳۸۵ پایه گذاری شده و کار خود را با پذیرش دانشجویان این رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته گرایش ماشین ابزار آغاز نمود. در سال ۱۳۹۵ گرایش قالب-سازی، جایگزین گرایش ماشین ابزار در مقطع کارشناسی ناپیوسته گردید. با توجه به اهمیت تحصیلات تکمیلی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی و کمک به پیمودن مسیر استقلال صنعتی در سال ۱۳۹۸ نیز مقطع کارشناسی ارشد مهندسی ساخت و تولید در این دانشگاه دایر گردید. دانشگاه صنعتی ارومیه از سال ۱۴۰۰ با حذف مقطع کارشناسی ناپیوسته این رشته، پذیرش دانشجویان ساخت و تولید را در مقطع کارشناسی پیوسته آغاز نمود. در حال حاضر گروه ساخت و تولید دانشگاه صنعتی ارومیه سالیانه با پذیرش ۳۰  نفر دانشجو در مقطع کارشناسی پیوسته و  ۱۰  نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت می ‌نماید. گروه ساخت و تولید با دارا بودن چهار عضو هیأت علمی با درجه دکتری، ارائه مقالات متعدد در مجلات و کنفرانس های داخلی و بین المللی، انجام طرح  های صنعتی پیشرو در سطح استان و کشور، و دارا بودن امکانات درخور کارگاهی و آزمایشگاهی نقشی پویا و ارزنده را در ارتقا سطح پژوهشی و آموزشی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه در این رشته ایفا می نماید.

    امکانات مهندسی ساخت و تولید در دانشگاه صنعتی ارومیه

    مجموعه ای از کارگاه ها و آزمایشگاه های تخصصی در گروه مهندسی مکانیک ساخت و تولید دانشگاه صنعتی ارومیه در راستای اجرای دروس آموزشی و اهداف پژوهشی مورد استفاده قرار می گیرد که از جمله این کارگاه ها می توان به کارگاه سیستم های اندازه گیری دقیق، کارگاه ماشین ابزار، کارگاه طراحی قالب های پرس، کارگاه جوشکاری و آزمایشگاه نیوماتیک اشاره نمود. با توجه به توسعه سریع دانش مهندسی ساخت و تولید امکانات جدید دیگری نظیر دستگاه سی- ان- سی رومیزی، پرینتر سه بعدی (DLP)، پروفیلومتر لیزری سه بعدی، تجهیزات آزمایشگاه تست غیرمخرب و پرس نیز به امکانات این رشته افزوده شده است.