روابط عمومی- اخبار و اطلاعیه ها
گزارش کمی و کیفی کلاسهای مجازی در گفتگو با مسؤولین مرکز آموزش آزاد و مجازی

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/4/17 | 
-    توضیحاتی در خصوص سامانه مجازی دانشگاه صنعتی ارومیه می فرمایید؟
رئیس آموزش مجازی خانم ایلاتی: دانشگاه صنعتی ارومیه در آموزش مجازی یکی از دانشگاه های پیشرو کشور بوده و سامانه آموزش مجازی به صورت کاملا کاربردی از سال ۹۳ راه اندازی شده بود. با مذاکراتی که با آموزش مجازی برخی دانشگاه ها شده بود همکاری خوبی در این زمینه صورت گرفت و محتوای مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات فناوری در دانشگاه تولید شد.
در اولین سال بهره برداری، از سامانه آموزش مجازی، ترم تابستان ۱۳۹۵ برای دانشجویان در ۶ عنوان درسی، ریاضی ۱ و ۲، فیزیک ۱ و ۲، معادلات دیفرانسیل، زبان انگلیسی عمومی ارائه گردید.

-    وزارت علوم و تحقیقات و فناوری چه تدابیری برای آموزش مجازی اندیشیده است؟
رئیس مرکز آموزش مجازی خانم ایلاتی: نشست های هم فکری و هم اندیشی رؤسای آموزش مجازی به زودی برگزار خواهد شد که در آن محتوای آموزشی که در دوره شیوع بیماری کرونا تولید شده ارزیابی و منتشر شوند.

-    چه امکاناتی برایی اساتید از طرف دانشگاه برای برگزاری کلاس های مجازی اندیشده شده است؟
رئیس مرکز آموزش مجازی خانم ایلاتی: پانزده کلاس به امکانات مودم، دوربین دیجیتال و سیستم کامپیوتری در دانشگاه تجهیز شده و اساتید می توانند از این کلاس ها استفاده کنند.

-    سامانه آموزش مجازی در ابتدای کار با مشکلاتی روبه رو شد. چه اقداماتی در خصوص رفع این مشکلات اندیشیده شد؟
رئیس مرکز آموزش مجازی خانم ایلاتی: در ابتدای اسفند ماه به دلیل استقبال بیش از انتظار دانشجویان از سامانه مجازی، سرورسیستم lms کشش این حجم از ورود دانشجویان را نداشت؛ به همین دلیل با مشکلات سخت افزاری روبه رو شد و به مرور زمان، با تهیه سخت افزارهای مورد نیاز توسط دانشگاه این مشکلات برطرف شد. سیستم آموزش مجازی دانشگاه به زودی به روزرسانی خواهد شد و مشکلات پیش آمده قبلی در سیستم جدید بسیار کمتر خواهد شد.

-    چه برنامه ریزی هایی در خصوص بهره مندی هرچه بیشتر از این سامانه در نظر گرفته شده است؟
رئیس مرکز آموزش مجازی خانم ایلاتی: چندین محتوای آموزش آنلاین نرم افزارهای مرتبط با مهندسی برق قبل از شیوع بیماری کرونا آماده شده بودند و به زودی این محتوا در اختیار دانشجویان علاقه مند قرار خواهد گرفت. از گروه های آموزشی دانشگاه در خواست داریم از این به بعد چه مشکلات وجود داشته باشند چه نداشته باشند از آموزش مجازی به عنوان یک ابزار آموزشی مکمل استفاده کنند.

-    دوره های نظام مهندسی به چه شکل برگزار خواهد شد؟
رئیس مرکز آموزش مجازی خانم ایلاتی: دانشگاه صنعتی ارومیه به دلیل صنعتی بودن، خدمات فارغ التحصیلان را ارائه می دهد و دوره های نظام مهندسی به صورت مجازی ارائه خواهند شد.

-    چه تدابیری در خصوص دانشجویانی که به دلیل کمبود امکانات نتوانستند از آموزش مجازی استفاده کردند اندیشیده شده است؟
رئیس مرکز آموزش مجازی خانم ایلاتی: یکی از دغدغه های بزرگ دانشگاه صنعتی ارومیه دسترسی همه دانشجویان به خدمات آموش مجازی بوده است، چرا که همه دانشجویان برای دسترسی به این سیستم نیاز به حداقل امکانات دارند و همه دانشجویان از امکانات یکسانی برخوردار نیستند. به همین دلیل به زودی آسیب شناسی لازم، انجام و راهکار های مناسبی در نظر گرفته خواهد شد.

-    تا کنون چه تعداد کلاس مجازی تشکیل شده اند؟
کارشناس مرکز آموزش مجازی آقای تاجیک: ۲۶۶۱ کلاس مجازی در غالب ۳۵۱ درس در سایت lms آنلاین تشکیل شده است و از ۴۷۰ درسی که در سامانه lms تعریف شد، ۴۱۰ درس در بستر سایت  lmsبصورت مجازی تا اول خرداد ماه برگزار شده است.

-    تعداد کلاس هایی که در سایر بسترهای مجازی تشکیل شده اند چه تعداد بوده است؟
کارشناس مرکز آموزش مجازی آقای تاجیک: ۶۸ درس در سایر بسترهای مجازی تشکیل شده اند و ۱۹۴۶ کلاس آفلاین به صورت فایلهای پیوست در سایت بارگذاری شده است.

-    کلاس های عملی از کی شروع شده و چه تعداد برگزار شده اند؟
کارشناس مرکز آموزش مجازی آقای تاجیک: درس های عملی وآزمایشگاه از اول خرداد ماه به سامانه اضافه شده اند به همین دلیل آماری فعلا از تعداد دروس عملی در دست وجود ندارد.

-    آمار کلاس های مجازی دانشکده ها به چه صورت بوده است؟
کارشناس مرکز آموزش مجازی آقای تاجیک: در دانشکده انرژی های تجدید پذیر، تعداد ۵۴۴ کلاس مجازی، ۱۰۱ درس در بستر سامانه lms، و ۳۹ درس در سایر بستر ها برگزار شده است. در دانشکده فناوری های صنعتی، تعداد ۹۶۴ کلاس مجازی و ۱۱۲ درس در بستر سامانه lms  و ۱۴ درس در سایر بسترها برگزار گردید. در دانشکده محیط زیست، تعداد ۱۱۳۳ کلاس مجازی، ۱۳۵ درس در بستر سامانه lms  و ۱۲ درس در سایر بسترها برگزار شده است.

-    دروس عمومی که در ترم های تابستان سال های گذشته به صورت مجازی برگزار می شدند امسال به چه صورت برگزار می شوند؟
کارشناس مرکز آموزش مجازی آقای تاجیک: دروس عمومی ریاضی ۱ و ۲ و فیزیک ۱ و ۲ و معادلات دیفرانسیل و زبان انگلیسی عمومی که در ترم های تابستان سال های قبل ارائه می شدند قبلا دارای محتوا در داخل سایت بودند و اساتید فقط کلاس های رفع اشکال برگزار می کنند.

-    آیا سامانه آموزش مجازی دانشگاه توانایی برگزاری ۱۰۰ درصدی کلاس ها را دارد؟
کارشناس مرکز آموزش مجازی آقای تاجیک: سایت lms  توانایی برگزاری ۱۰۰ درصدی کلاس ها را دارد و در صورت استقبال، اساتید می توانند از این سامانه استفاده کنند.

-    برخی از دانشجویان و اساتید با نحوه¬ی استفاده از سایت آشنایی نداشتند. چه تدبیری برای رفع مشکل در آینده در این خصوص اندیشیده شد؟ 
کارشناس مرکز آموزش مجازی آقای تاجیک: راهنمای کامل برگزاری ازمون در اختیار اساتید و دانشجویان قرار گرفته است که می توانند با مطالعه آن با شیوه شرکت در آزمون آشنا شوند.

-    در این مدت که پشتیبانی سایت آموزی مجازی را بر عهده داشتید با چه مشکلاتی رو به رو شدید؟
کارشناس مرکز آموزش مجازی آقای رادپور: برخی از اساتید و دانشجویان در زمان های نامناسب با کارشناسان آموزش مجازی تماس می گرفتند و بعضا ادبیات و لحن نامناسب دانشگاهیان گرامی، باعث رنجش خاطر پشتیبانان آموزش مجازی می شد.

-    با توجه به حجم بالای دانشجویان که وارد سامانه مجازی شدند با چه مشکلاتی رو به رو شدید؟
در ترم های تابستان سال های گذشته، با اقداماتی که کارشناسان آموزش مجازی انجام می دادند، اطلاعات دانشجو به صورت دستی وارد سیستم می شد. ولی برای ترم های آتی که تمامی دانشجویان دانشگاه به سامانهlms  وارد می شوند، به ماژولی نیاز است که بانک اطلاعاتی دانشجویان را از سامانه سما به سامانهlms  منتقل کند. با همکاری کارشناسان آموزش و استفاده از این ماژول، کار انتقال دیتا از سامانه سما به سامانه lms  با سرعت و سهولت بیشتری انجام خواهد شد.

 
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی:
http://uut.ac.ir/find.php?item=24.1098.4121.fa
برگشت به اصل مطلب