معاونت دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی- موضوعات روانشناسی
آیا مهم ترین کلید زندگیتان را دارید؟

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1395/1/23 | 

آیا مهم ترین کلید زندگیتان را دارید؟

در زندگی هر کس لحظاتی هست که احساس یاس بر زندگیش غلبه می کند و امید در کوچه بن بست از حرکت می ایستد. این حس ممکن است فقط برای ساعاتی یا مدتها طول بکشد، اما چرا برخی افراد تسلیم نمی شوند و سعی می کنند، نا امیدی شان برطرف شود و برخی نه؟

زندگی هر یک از ما سرشار از فراز و نشیب های متعددی است که برخی از آنها با کمی تلاش حل می شود و برخی نیاز به وقت و انرژی بیشتری دارد. هنگام عبور از گردنه های دشوار زندگی لازم است به خودمان انرژی و امید بدهیم. وجود و همراهی دوستان، آشنایان ، خانواده و همسر ، بسیار خوب و ضروری است اما حقیقت این است که بهترین راهنما وکسی که در این مسیر می تواند به ما کمک کند خودمان هستیم.در این مطلب به برخی راهکارها که خودتان می توانید به کار ببندید اشاره می کنیم:

امید را خلق کنید

منظور از امید آفرین کسی است که امید  را می آفریند ممکن است در درون خودش امید را خلق کند، یا برای کسانی  دیگر امیدوار کننده باشد. منظور از امید آفرینی یک حالت روانی هیجانی و شناختی است که فرد حالت پیش بینی و انتظار وقوع رویداد خوب را دارد و ضمن احساس کارآیی و ثمر بخشی، به این باور می رسد که می تواند بهتر از قبل به کارهایش رسیدگی کند و گرایشات رفتاری سازگار با حالات مثبت فوق را از خود بروز می دهد.

احساسات تان را منطقی تنظیم کنید

اگر فکر می کنید زمان زیادی از دست داده اید و حالا دیگر دیر شده تا کاری  انجام دهید یا برای مشکل و نیازتان کاری کنید، شما دچار ناامیدی شده اید. افراد نا امید اگر برای امیدواری خود، کاری نکنند کم کم نعمت عمرشان را زودتر از آنکه به پایان برسد از دست میدهند به این معنی که در عین زنده بودن توان جسمی و روحی اش ضعیف وبهره مندی از زندگی اش کم میشود . امید در روزهای شاد و غمناک می تواند به تنظیم منطقی احساسات و توان تلاش و اصلاح ناکامی ها کمک کند..

یک هدف تعیین کنید

اگر می خواهید توان دوباره شروع کردن و از سرگیری کارهای به زمین مانده را درخودتان ایجاد کنید، تمرین های زیر را انجام دهید؛

1-یک خواسته منطقی خودتان را که خیلی مشتاق آن هستید انتخاب کنید.2- به آن فکر کنید.3- بارها در طول روز درباره آن با خودتان زمزمه کنید.4- به این فکر کنید که چه نیازی به آن دارید ؟اگر به آن برسید یا نرسید چه می شود؟5-چگونه باید به آن برسید؟

تکیه گاه داشته باشید

به چه باید امید داشت؟ فردی که پول ندارد و در مخمصه افتاده، فردی که کنکور قبول نشده است، فردی که ازدواج ناموفقی داشته و... وقتی که احساس کند پشتوانه ای برای بیرون آمدن از چالش ندارد توان تغییر کمتری پیدا می کند. برای کمک به خودتان یک تکیه گاه داشته باشید. تکیه گاهی انتخاب کنید که توان پشتیبانی از شما را داشته باشد. این پشتیبانی اغلب در باورهای مذهبی در عالی ترین سطح ممکن اتفاق می افتد.ایمان به قدرت مطلق و نامحدود خداوند و رحمتش دلگرم کننده ترین پشتیبان و تکیه گاه است امیرالمومنین(ع) که توصیه می کردند فکر کنید هر نمازتان نماز آخرتان است، وقتی بار هسته خرما می بردند و از ایشان پرسیدند چه حمل می کنی؟ فرمودند: نخلستان ان شاءالله. پس یک منبع امید مثل الگو بودن ائمه (ع) و  همچنین خواندن زندگینامه بزرگان دینی و دانشمندان بسیار آموزنده است.

به برنامه هایتان عمل کنید

تمرین های زیر برای پایدار ماندن امیدتان انجام دهید:1- مراقب برنامه ریزی تان باشید تا افراط و تفریط نداشته باشد که دلسردتان کند.2-در شرایط نا امیدی می توان توصیه کرد که به افرادی که دچار سختی شرایط شما یا حتی سخت تر از شرایط شما هستند فکر کنید3-موفقیت های زندگی خودتان و ارزش هایتان را مرور کنید تا بیشتر به خودتان افتخار کنید.4- شروع کنید و برنامه های تان را اجرا کنید و در زمان های کوتاه مدت، روند پیشرفت تان را بررسی کنید.

قانع باشید

معمولا افرادی که در زندگی خود قانع هستند، دچار ناامیدی نمی شوند. قناعت به این معنی نیست که فرد به قدری قانع باشد که دست از کار و کوشش برداشته و بگوید من از زندگی خود راضی هستم. به این معناست که اگر فردی به حداکثر نرسد ناامید نشود و قدر همانی که هست را بداند به عبارت دیگر قدر "هست" را بدانید تا تبدیل به "نیست" نشود.

تلاش کنید تا می توانید

فردی که دست از کار و کوشش بردارد، ناامیدی به سراغ او می آید. چه بسا افرادی که در رفاه زندگی میکنند و جزء اقشار پردرآمد جامعه هستند اما امید و دلخوشی به زندگی ندارند زیرا نیاز ندارند تا برای به دست آوردن خانه ، ماشین یا سایر خواسته هایشان  زحمت بکشند تلاش کنند و دلخوش بدست آوردن چیزی باشند ، زندگی آنها به بن بست می رسد  و دچار احساس پوچی میشوند زیرا زندگی  به امید رسیدن به آرزوها شیرین تر میشود.

نشانی مطلب در وبگاه معاونت دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی:
http://uut.ac.ir/find.php?item=10.506.2084.fa
برگشت به اصل مطلب