سومین جلسه گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی ارومیه در نیمسال اول 99 – 98 برگزار گردید
رسالت اصلی دروس معارف باید تبلیغ اسلام و علاقه مند کردن دانشجو به مباحث دینی و اعتقادی باشد/کلاس های دروس معارف باید به نحوی برگزار شود که زیبایی های دین اسلام و معارف اسلام به دانشجو انتقال داده شود.
جلسه اساتید گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی ارومیه، روز یکشنبه 7 مهرماه از ساعت 19:30 با حضور مسئول محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه صنعتی ارومیه جناب حجت الاسلام والمسلمین امامی، مدیر محترم گروه معارف اسلامی دانشگاه اسلامی جناب حجت الاسلام والمسلمین شکرزاده و نیز جمعی از اساتید این گروه برگزار گردید.
در ابتدای جلسه حجت الاسلام امامی ضمن تشکر از حضور اساتید در جلسه مواردی را به شرح زیر بیان کردند:
· باید به این مساله توجه داشت که دانشجویان از دروس معارف انتظار بیشتری دارند
· در کلاس های گروه معارف می توان قسمتی از نمره پایان ترم را به مطالعه ، خلاصه نویسی و تهیه اسلاید از یک کتاب مرتبط اختصاص داد تا دانشجویان در طول ترم درگیر کتاب شوند.
· برگزاری بحث علمی در کلاس و اظهار نظر آزادانه در خصوص مباحث اعتقادی با حفظ شروط انصاف، ادب و استدلال و دعوت از دانشجویان مخالف و موافق جهت نقد مباحث مطرح شده از سوی خود دانشجویان و سپس ورود خود استاد به بحث و استفاده از استدلال های خود دانشجو جهت پاسخگویی به وی.
· اساتید گروه معارف باید برای پاسخگویی به سوالات و شبهات ایجاد شده از سوی دانشجویان حوصله کافی به خرج دهند و از رد شدن سریع از موضوع پرهیز کنند، در غیر اینصورت شبهه ایجاد شده برای دانشجو به یقین تبدیل خواهد شد.
· دروس معارف مانند دروس دیگر تلقی نشود و در بحث تدریس و ارزیابی دانشجویان باید از شیوه هایی استفاده شود که دانشجو از دروس معارف دل زده نشود. اما باید مراقب بود که این مساله به علمیت کلاس آسیبی نرساند؛ در واقع رسالت اصلی دروس معارف باید تبلیغ اسلام و علاقه مند کردن دانشجو به مباحث دینی و اعتقادی باشد. کلاس های دروس معارف باید به نحوی برگزار شود که زیبایی های دین اسلام و معارف اسلام به دانشجو انتقال داده شود.
· نحوه ارزیابی دانشجویان و نیز روش تدریس دروس گروه معارف باید به گونه ای باشد که اولویت اول دانشجویان نمره نباشد؛کلاس های گروه معارف نباید رسالت اصلی خود را فراموش کند و به یک کلاس نمره محور تبدیل شود، نباید دانشجو اضطراب گرفتن نمره را داشته باشد.
· اختصاص بخشی از نمره پایان ترم به فعالیت های کلاسی
در ادامه سایر اساتید گروه معارف به بیان نکته نظرات خود پرداختند، در ادامه به برخی از این نکات اشاره میکنیم :
· جدی گرفتن امتحانات معرفی به استاد دروس معارف.
· تذکر به ناظران امتحانات دروس معارف جهت دقت بیشتر در کیفیت برگزاری امتحانات
· تفکیک جلسات امتحان دروس معارف و پخش امتحانات این دروس در چند روز مجزا
· کوچک بودن کلاس های گروه معارف علیرغم تعداد بیشتر جمعیت کلاسی
|