درباره رشته و گرایش

 

AWT IMAGE

مهندسی معدن را می توان یکی از معدود علوم مهندسی به شمار آورد که با بسیاری رشته ها و گرایش های مهندسی و علوم پایه واحدهای مشترک دارد. یک مهندس معدن باید نقشه بردار، آشنا به محیط زیست و اطلاعات ماهواره ای بوده و توانایی کار با دستگاه GPS و دستگاه های آنالیز شیمیایی را داشته باشد. مهندسی معدن به ترتیب ارتباط بسیار نزدیکی با رشته های مهندسی نقشه برداری ، مهندسی زمین شناسی، مهندسی اکتشاف نفت، مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی، مهندسی مواد (متالورژی)، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی شیمی و مهندسی صنایع دارد.

 

زمینه های فعالیت یک مهندس معدن:

محدوده کار یک مهندس معدن فقط محیط معدنی محدود نمی باشد. علاوه بر عضویت در نظام مهندسی معدن و گرفتن مسولیت فنی معادن، مهندس های معدن می توانند در زمینه های بسیار گسترده ای مانند اجرای پروژه های سدسازی، طراحی و اجرای فضاهای زیرزمینی مانند تونل، مترو و کانال های انتقال آب، طراحی و اجرای حفاری های سطحی نظیر جاده های کوهستانی، اکتشافات ژئوتکنیکی، صنایع نفت و گاز و در سازمان ها و ارگان هایی نظیر وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نفت در زمینه ی اکتشاف و حفاری، وزارت نیرو در زمینه ی آب، وزارت راه و ترابری، سازمان های فضایی، سازمان انرژی اتمی در زمینه اکتشاف اورانیوم و ... فعالیت نمایند. به این دلیل که مهندس های معدن توانایی بسیار زیادی در حیطه زمین شناسی و علوم زمین دارند، بنابراین می توانند فعالیت های گسترده ای در کارهای اجرایی و عمرانی نیز داشته باشند.

 

توصیه های لازم برای دانشجویان مهندسی معدن:

مهمترین موضوع برای موفق شدن در این رشته داشتن علاقه به طبیعت و توانایی در روبرو شدن با مسایل و مشکلات است. چون کار اکتشاف به گونه ای است که برخی اوقات در محیطی کاملاً دورافتاده انجام می گیرد. بنابرین باید فردی در این حیطه قدم بگذارد که توانایی وفق با طبیعت و زیبایی های آن و تحمل سختی های ناخواسته را داشته باشد. امر بعدی داشتن صبر و حوصله و روحیه ای خستگی ناپذیر در این کار است که بی شک بدون آن ها نمی توان به موفقیتی در این کار حاصل گشت.

یک دانشجوی مهندسی معدن بعد از قدم گذاشتن در این رشته دیدگاه کاملاً متفاوتی به زمین و این کره خاکی پیدا می کند. او دیگر همانند تمام انسان ها به کوه و سنگ ساده نگاه نمی کند، بلکه با یک دید عمیق به آنها می نگرد. چون اوست که می داند در دل یک سنگ ساده چه منابع گرانبهایی نهفته است، اوست که می داند درون سنگ دنیایی است که شبکه های کریستالی آن با نظم و نیرویی بسیار دقیق در کنار همدیگر قرار گرفته اند...

در انتها می توان گفت که گام گذاشتن در رشته مهندسی معدن نیازمند یک همت جدی است تا بتوان با تمام قدرت جلو رفت. در واقع دروس این رشته جزو سخت ترین دروس دانشگاهی می باشند که از هر موضوعی می توان مباحثی را در آنها یافت. از این رو دانشجویان باید از همان ترم اول تمام تلاش و علاقه خود را برای هرچه بیشتر موفق شدن خود در این رشته بکار گیرند، جون در غیر این صورت نمی توانند راهی را که انتخاب کرده اند به خوبی و درستی به پایان رسانند.


دفعات مشاهده: 28634 بار   |   دفعات چاپ: 2291 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 230 بار   |   0 نظر

کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست : po@uut.ac.ir

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology