دانش، مهارت، تخصص و تجربه، سرمایه ای ارزشمند برای کارکنان دانشگاه صنعتی ارومیه دانش، مهارت، تخصص و تجربه، سرمایه ای ارزشمند برای کارکنان دانشگاه صنعتی ارومیه

 | تاریخ ارسال: 1399/9/26 | 
دانش و مهارت، آگاهی از فناوری های روز و توانمند بودن اعضای غیر هیئت علمی، سرمایه بالقوه ارزشمندی است که به ارتقای کارآیی و حرکت پرشتاب دانشگاه به آینده ای روشن، کمک شایانی خواهد کرد. بکارگیری دانش و تحصیلات در رفع مشکلات صنعت، حلقه مفقوده ای است که در شرایط کنونی اقتصادی کشور، بویژه در سال جهش تولید می تواند گره­گشای مشکلات عدیده در فعالیتهای اقتصادی دانش محور کشور و استان باشد. کارکنان دانشگاه، به واسطه تعهد و مسؤولیت پذیری در رسیدگی به امور اداری و ارائه خدمات ارزنده به مراجعه کنندگان، ممکن است تا حدی از فعالیت مرتبط با تخصص و مهارت خود فاصله بگیرند، اما به واسطه آگاهی و شناسایی این پتانسیلها، می توان برنامه ریزی مناسب را برای بهره مندی از توان مهارتی آنها در کنار فعالیت های اداری در دانشگاه انجام داد.
این معرفی، مجالی است تا از دانش فنی و مهارت یکی از اعضای غیرهیئت علمی دانشگاه، که علاوه بر تجربیات فنی عملی در بالاترین سطح مهارتی، موفق به چاپ و نشر دو عنوان کتاب تخصصی شده است، مطلع شویم. بدون شک، آشنایی با سابقه و توانمندی های صنعتی اعضای غیر هیئت علمی، گام نخست برای برنامه ریزی صحیح و استفاده حداکثری از پتانسیل موجود در دانشگاه برای حرکت رو به رشد در مسیر توسعه است. آنچه می خوانید، خلاصه ای از گفتگو با پیمان عابدکوهی، مسئول دفتر معاونت محترم آموزشی و پژوهشی دانشگاه است که از تجربیات خود در صنعت و نشر کتاب می گوید.
 
 
 "اینجانب پیمان عابد کوهی فرزند احمد متولد ۱۳۵۲ هستم. در سال ۱۳۷۷ موفق به اخذ مدرک کارشناسی ریاضی شدم. با توجه به محدودیت انتخاب شغل در منطقه و وجود فرصت های شغلی در جنوب کشور، در سال ۱۳۷۸ به عسلویه رفته و در شرکت توسعه صنایع پتروشیمی عسلویه مشغول به کار شدم. در این زمان به علت شروع کارهای صنعتی در عسلویه و نبود نیروی کار ماهر در کشور و پرداخت حقوق خوب در این منطقه، شاهد سرازیر شدن نیروهای کار از منطقه ماهشهر به عسلویه بودیم که این کار باعث رکود کار در منطقه ماهشهر شد. خط مشی وارد کردن نیروی ماهر از کشورهای خارجی مطرح شد و در مقاطعی از ژاپن، کره‌جنوبی، فیلیپین، فرانسه و غیره نیروی کار ماهر وارد شدند. نیروهایی از خود راضی که دلار دلار می گرفتند و هیچ‌ چیز هم به کارگران ایرانی یاد نمی‌دادند. معدود استادکارهای ایرانی هم که مشغول کار بودند با دیدن تفاوت در پرداختی ها انگیزه خود را از دست دادند.
 در سال ۱۳۸۲ شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی به فکر تربیت نیروهای ماهر مورد نیاز صنعت افتاد و با الگو برداری از سیستم آموزشی مهارتی چند کشور مطرح از جمله آلمان، سیستم آموزشی ای را پیاده کرد که به جرأت می توان گفت تاکنون در هیچ مقطعی از زمان در کشور، چنین سیستم آموزشی ای اجرا نشده بود که مطرح کردن جزئیات آن از حوصله این بحث خارج است. عدم وجود منابع کافی آموزشی و دیدن صحنه های کاری و تجربه ای که در این چند سال کسب کرده بودم مرا به فکر انتقال تجربیات بر روی کاغذ انداخت.
ترکیب تجربه با مباحث ریاضی، منجر به چاپ اولین کتاب در سال ۱۳۸۵ شد. نام کتاب "محاسبات ایزومتریک در piping" است که توسط انتشارات ناقوس به چاپ رسید. در این کتاب، تمام مطالب و محاسباتی که برای یک سرکارگر یا سوپروایزر piping لازم است تا بتواند یک مسیر را از نقشه استخراج کرده و به اصطلاح takeoff کند، مطرح شده است.
در زمان کار می دیدم که سوپروایزرهای خارجی با نخ و نقشه و متر سر کار حاضر می شدند و از روی نقشه نقاطی را روی کار مشخص می کردند و دستور کار می دادند. این کار در piping خیلی رایج است و دوستانی که آشنایی با اجرا دارند بارها شاهد این صحنه بودند و این دانش را مانند رازی پیش خود نگه می داشتند. به فکر افتادم که این موضوع را حل کنم، و با کمک یکی از کمک مربیان اقدام کردم. البته در این مقطع، به عنوان ناظر آموزشی صنایع پتروشیمی در استان مشغول به کار بودم. کار خیلی زمانبری بود و کلی محاسبات را برای حالت های مختلف انجام دادیم.
نام کتاب دوم "ساخت مایترهای piping در یک نگاه" است که در سال ۱۳۸۶ توسط انتشارات آراد مهر به چاپ رسید. کل کتاب با اندک توضیحاتی شامل جداول انشعابات و حالتهای مختلف برای سایزهای متفاوت است که در فرآیند اجرا به عنوان یک هندبوک استفاده می شود. به نظر من کتاب نوشتن دانش چندانی نمی خواهد فقط کافیست تجربه را به روی کاغذ آورد، اندک کاری بود که در این مدت انجام دادم. با عوض شدن دولت و تغییر اولویت ها و عدم توجه به آموزش، کم‌کم کار آموزشی کمرنگ شد و من به ارومیه بازگشتم و در دانشگاه صنعتی ارومیه به عنوان کارمند مشغول به کار شدم. هم اکنون بیش از ۱۰ سال است که در اینجا مشغول به کار هستم و از کار خود بسیار راضی و خشنود هستم، چرا که به نوعی مرتبط با آموزش است و هر روز با چالشهای جدیدی روبرو می شوم و فکر می‌کنم که اگر امر آموزش در کشور جدی تلقی شود و آموزش واقعی در راس امور قرار گیرد بتوان از مشکلات زیادی که گریبان گیر مملکت شده است، رهایی یافت.
برای اینکار همت عالی و تلاش و تعهد فراوان همراه با تدوین خط مشی های موثر با توجه به ابزارهای موجود و ارزیابی کامل از فرآیند آموزشی لازم است. زمانی به اوج رسیده ایم که مطالب آموزشی طبق سرفصل توسط یک استاد ارائه شود و ارزیابی توسط گروهی دیگر که هیچ ارتباطی با استاد ندارند انجام شود، آن موقع مشخص می‌شود که واقعاً کار آموزش درست انجام شده است یا خیر.
به امید روزی که این کشور عزیز از بند مشکلات رهایی یابد و مردم در کمال آرامش و احترام زندگی کنند."


دفعات مشاهده: 1482 بار   |   دفعات چاپ: 701 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست : po@uut.ac.ir

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology