پس از موفقیت در جشنواره حرکت: گفتگو با استاد راهنمای انجمن برق و مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه

 | تاریخ ارسال: 1399/5/31 | 
در دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی حرکت، انجمن علمی مهندسی برق دانشگاه صنعتی ارومیه، در بخش فعالیت خلاقانه، فنی و مهندسی شایسته تقدیر معرفی شد. پس از کسب این عنوان، روابط عمومی دانشگاه بر آن شد تا جزئیات بیشتر در خصوص جشنواره حرکت را در گفتگو با دکتر بابازاده، استاد راهنمای انجمن علمی مهندسی برق، و دکتر علی اصغری، مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه به اطلاع هم دانشگاهیان عزیز برساند. آنچه در ادامه می خوانید، متن این گفتگو ها حاوی اطلاعات دقیق تر در ارتباط با جشنواره حرکت و عنوان کسب شده توسط انجمن علمی مهندسی برق است.

بخش اول: گفتگو با دکتر بابازاده، استاد راهنمای انجمن علمی مهندسی برق
 
ضمن عرض تبریک به مناسبت کسب عنوان شایسته تقدیر توسط انجمن برق در جشنواره حرکت، لطفا توضیحات کلی در خصوص جشنواره حرکت بفرمایید.
دکتر بابازاده: جشنواره حرکت هر ساله توسط اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و با همکاری برخی ارگان های دولتی برگزار می شود  و یکی از اهداف برگزاری آن، معرفی و انعکاس فعالیت های انجمن های علمی برتر کشور است. این امر در راستای شکوفایی خلاقیت و استعداد های دانشجویان بوده و این جشنواره بستر مناسبی برای معرفی دانشجویان برتر به صاحبان صنایع و مشاغل است. این جشنواره در دو بخش نمایشگاهی و رقابتی برگزار می شود که دانشجویان برتر در مرحله درون دانشگاهی، در جشنواره حرکت به رقابت می پردازند.

شاخص ها و معیار های ارزیابی در جشنواره حرکت کدام اند؟
دکتر بابازاده: در داوری این جشنواره، فاکتور های متفاوتی در نظر گرفته می شود. در ابتدا، باید طرح به صورت گزارش و در قالب پوستر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شود که این گزارش از لحاظ خلاقیت، نوآوری، فردی یا گروهی بودن طرح، میزان اثربخشی طرح بعد از ساخت و تست، مقدار هزینه مالی و زمان ساخت، بررسی می شود.

مهمترین فعالیت ها و دستاورد های انجمن علمی برق دانشگاه در سال ۹۸ بفرمایید.
دکتر بابازاده: مهمترین دستاورد انجمن برق، برگزاری مسابقات رباتیک بود که با استقبال دانشجویان دانشگاه های استان روبه رو شد. انتشار نشریه میکرونیک به صورت الکترونیکی، ساخت طرح های الکترونیکی به صورت پروژه، برگزاری دوره های نرم افزاری مورد نیاز مهندسی برق، برگزاری نشست های تخصصی در خصوص مطالب علمی به روز مهندسی برق، از سایر دستاورد های انجمن علمی برق در سال گذشته بود.

چشم انداز پیشرفت انجمن علمی برق دانشگاه را چگونه می بینید و اقدامات لازم برای پیشرفت هرچه بیشتر انجمن چه می باشند؟
دکتر بابازاده: انجمن علمی برق، با برگزاری هر چه بهتر مسابقه رباتیک در سال های آینده و تبدیل این مسابقه به مسابقات کشور و حتی بین المللی رباتیک، سبب ایجاد انگیزه مضاعف در بین دانشجویان خواهد شد. رسیدن به این مهم، همکاری تمام دانشجویان، اعضای هیئت علمی و مدیران را می طلبد که امید است به زودی محقق شود. دسترسی به فضای مناسب کاری و تجهیزات آزمایشگاهی برای انجام پروژه های علمی دانشجویان، در پیشرفت هر چه بیشتر انجمن های علمی موثر است.


مهم ترین عامل پیشرفت و دستیابی به موفقیت های انجمن علمی برق کدام اند؟
دکتر بابازاده: به دلیل این که پروژه هایی که در انجمن انجام می شود جنبه عملی دارند و دوره های برگزار شده توسط انجمن بسیار کاربردی هستند، استقبال دانشجویان مهندسی برق در برنامه های انجمن علمی برق خوب بوده است.


تاثیر انجمن علمی در ایجاد رقبت دانشجویان مهندسی برق دانشگاه چگونه است و دانشجویانی که با انجمن های علمی همکاری می کنند چه فاکتور هایی باید داشته باشند؟
دکتر بابازاده: برای ایجاد انگیزه در بین دانشجویان مهندسی برق، هر ساله نشست های معرفی انجمن علمی برق برگزار می شود که در آن دستاورد های گذشته و برنامه های آینده به دانشجویان اعلام می گردد. در این نشست ها، نظرات و توانمندی ها، در فرم های نظر سنجی گرفته می شود. فضای حاکم بر انجمن علمی برق بر پایه تعامل بوده و دانشجویان می توانند انتقادات و پیشنهادات خود را به دبیر انجمن علمی و استاد راهنمای انجمن علمی انتقال دهند. باید دقت شود که دانشجویانی که از لحاظ علمی در وضعیت مناسبی قرار دارند، بیشتر برای انجمن علمی وقت بگذارند چرا که اولویت اول دانشجویان تحصیلات بوده ولی باید در کنار تحصیلات به افزایش های مهارت های عملی و نرم افزار های تخصصی توجه کنند.

در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید
دکتر بابازاده: در آخر، این دستاورد را به همه اعضای دانشگاه صنعتی ارومیه تبریک می گویم و از تمام مسئولین امور فرهنگی و روابط عمومی تشکر می کنم که در این مسیر ما را  همراهی کردند و از تک تک دانشجویان که در انجمن علمی برق فعالیت کردند، تشکر می کنم. امید است این دستاورد، گامی بلند در راستای رشد هر چه بیشتر دانشگاه صنعتی ارومیه باشد.


بخش دوم: گفتگو با دکتر علی اصغری، مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه
ضمن تبریک موفقیت های انجمن های علمی در رویدادهای سال های اخیر، چه عواملی را در این موفقیت ها دخیل می دانید ؟
دکتر علی اصغری: یکی از مهمترین عواملی که در موفقیت انجمن های علمی دانشگاه تاثیر بسزایی دارد، پشتکار و تلاش دانشجویان در فعالیت های علمی، از قبیل برگزاری دوره های مختلف، مسابقات علمی مختلف است. دومین عامل، پیگیری و همکاری اعضای محترم هیات علمی به ویژه اساتید راهنمای محترم انجمن های علمی است که همیشه در کنار دانشجویان و پشتیبان و مشوق آن ها بودند.

مختصری از عناوین و افتخارات کسب شده توسط انجمن ها و کانون ها در سال های اخیر را عنوان بفرمایید؟
دکتر علی اصغری: هر چند دانشگاه صنعتی ارومیه، در سال های دور در جشنواره حرکت و رویش کشور فعال نبود، ولی در ۴ سال اخیر حضوری فعال در جشنواره های کشور داشته است‌. به صورتی که کانون شمس در سال گذشته در جشنواره رویش و امسال نیز انجمن علمی برق در جشنواره حرکت، توانستند مقام برتر و شایسته تقدیر این جشنواره ها را کسب کنند.

توضیحات مختصری در مورد جشنواره حرکت، نحوه انتخاب ها در رده دانشگاهی و کشوری ارائه بفرمایید.
دکتر علی اصغری: جشنواره حرکت در دو بخش دانشگاهی و کشوری برگزار می شود که همه انجمن های علمی طی نمایشگاهی که در دانشگاه برگزار می شود دستاورد های یک سال گذشته خود را ارائه می دهند. کمیته بررسی فعالیت های انجمن های علمی، انجمن علمی برتر دانشگاه را انتخاب می کند که در سال های گذشته انجمن های علمی هوا و فضا، برق، و مکاترونیک انجمن های علمی برتر دانشگاه بودند. امسال نیز انجمن علمی کامپیوتر با وجود شرایط فعلی فعالیت های چشمگیری داشته است. در جشنواره ملی حرکت، انجمن های علمی برتر دانشگاه های کل کشور شرکت می کنند. سپس انجمن های علمی برتر کشور در جشنواره بین المللی حرکت به رقابت می پردازند. جشنواره حرکت هر ساله به صورت نمایشگاهی برگزار می شد ولی امسال به دلیل شرایط موجود در بستر فضای مجازی به فعالیت پرداخت.

سیاست های معاونت محترم دانشجویی فرهنگی و همینطور مدیریت امور فرهنگی و فوق برنامه در ساماندهی و حمایت از پروژه های انجمن های علمی چگونه است؟
دکتر علی اصغری: طی سال های گذشته، تمام تلاش حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه، حمایت از فعالیت های علمی بوده است به نحوی که طی اماری که توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری منتشر شد، سالانه ۲۵ درصد در حمایت هایی که معاونت فرهنگی از انجمن ها انجام می دهد رشد مشاهده می شود. از سوی معاونت فرهنگی، دو بودجه برای انجمن های علمی تخصیص یافته است که بخش اول، برای فعالیت عمومی آنها و به صورت عادلانه نسبت به فعالیت های انجمن ها تخصیص می یابد و بخش دوم برای فعالیت های پژوهش محور می باشد. در ابتدای سال تحصیلی، انجمن های علمی، طرح های پژوهش محور خود را ارائه می دهند و با بررسی های صورت گرفته، بودجه متناسب با این پروژه ها بصورت متوازن و هدفمند بین انجمن ها توزیع می شود.
  
و سوال آخر اینکه، چشم انداز معاونت محترم دانشجویی فرهنگی و همینطور مدیریت امور فرهنگی و فوق برنامه برای توسعه در آینده فعالیت های انجمن های علمی چه می باشد و چه هدف بزرگی را دنبال می کنید؟
دکتر علی اصغری: سیاست کلی معاونت فرهنگی دانشگاه، حمایت کامل از انجمن های علمی،کانون های فرهنگی و تشکل ها در جهت پویا شدن فعالیت های فرهنگی و علمی در سطح دانشگاه است. به دلیل شرایط فعلی و شیوع بیماری کووید ۱۹، فعالیت های حضوری در دانشگاه کمرنگ تر خواهد شد، لذا تدبیر هایی اتخاذ شده اند که فعالیت های فرهنگی در بستر فضای مجازی برگزار شود و دانشجویان فعال در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی فعالیت های خود را در این بستر ادامه دهند.

 

دفعات مشاهده: 823 بار   |   دفعات چاپ: 350 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست : po@uut.ac.ir

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology