انتخاب ۴ عضو دانشگاه صنعتی به عنوان پیشکسوت علوم پایه، پژوهشگر و فناور برتر دانشگاه های آذربایجان غربی

 | تاریخ ارسال: 1401/9/19 | 
به گزارش روابط عمومی در مراسمی که به مناسبت هفته پژوهش در سالن آرتمیا دانشگاه ارومیه برگزار گردید ۳ تن از اعضای هیات علمی و یک تن از دانشجویان دکتری دانشگاه به عنوان پیشکسوت علوم پایه، پژوهشگر و فناور برتر دانشگاه های آذربایجان غربی منتخب و تجلیل شدند.
در این آئین که با حضور رئیس دانشگاه صنعتی ارومیه، روسای دانشگاه های استان و مسئولان امر پژوهش استان برگزار شد از آقای دکتر سهراب بهنیا به عنوان پیشکسوت علوم پایه و آقایان دکتر فرید احمدی و دکتر سامان خلیل پور آذری به عنوان پژوهشگر برتر و دانشجوی دکتری خانم فاطمه نعمتی به عنوان فناور برتر دانشگاه های استان به همراه ۵۱ فرد دیگر از دانشگاه های استان تجلیل شدند.
 در این مراسم دکتر احمد علیجانپور با بیان اینکه ارزش گذاری و حمایت از پژوهشگران وفناوران نیاز جامعه است، افزود: پژوهش ها و فناوری های انجام شده باید نیازمحور و هدف دار باشند، خاطر نشان کرد: پژوهش و فناوری ها بایدبراساس نیازهای صنعت و جامعه و در مسیر حل مشکلات موجود جامعه انجام شوند.

رئیس دانشگاه ارومیه یادآور شد: بعد از بیانیه گام دوم انقلاب، مجامع علمی به این نتیجه رسیده اند که پژوهش ها باید هدف دار شوند.

در ادامه رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آذربایجان غربی، حجت الاسلام اسم حسینی، گفت: لازم است تا پژوهش های اسلامی و بین رشته ای مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در دین اسلام به تحقیق و پژوهش تاکید خاصی شده، تصریح کرد: تحقیق و پژوهش صدقه جاری هستند، علم سلطان است و قدرت به همراه دارد.

حجت الاسلام اسم حسینی با اشاره به وجود فاصله بین دانشگاه و عوامل اجرایی جامعه خاطر نشان کرد: وجود این فاصله یک معضل برای استان است چرا که دانشگاه می تواند با برقراری ارتباط با عوامل اجرایی، علم را به صنعت تبدیل کرده و موجب توسعه شود.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان با تاکید به اینکه در استان باید به پژوهش دید بهتری داشت، اظهار کرد: حمایت از شرکت های دانش بنیان باید افزایش یابد و بخش خصوصی نیز باید وارد این حمایت شود.

وی یاد آور شد: در بحث پژوهش در حوزه علوم انسانی تاکنون ضعیف عمل کرده ایم بطوری که راندمان علم ومحصول  کار را داریم اما از مسائل روز و دینی اطلاع کمتری نداریم.

 دکتر عباس شفیعی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه نیز در این مراسم، با اشاره به اینکه در ۱۸ماه اخیر تعداد مقالات نمایه شده دانشگاه های استان در پایگاه استنادی ISI نسبت به مدت مشابه سال قبل خود رشد داشته تصریح کرد: در این مدت ۹۹۶مقاله در این پایگاه از دانشگاه های استان ثبت شد.

شفیعی با اشاره به اینکه در۱۸ ماه اخیر ۷۹طرح دانشگاهی در استان توانستند با دستگاه های اجرایی و موسسات پژوهشی قرار داد منعقد کنند، اظهار کرد: هرچند رشد را در این حوزه شاهد هستیم اما در  مقیاس کشوری اعداد چندان هم مناسب استان نیستند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه یاد آور شد: در سال گذشته بودجه پژوهش دانشگاه های استان که یک میلیارد تومان بود از سمت سازمان برنامه و بودجه استان تخصیص داده نشد، امید است با اختصاص بودجه های مناسب به پژوهش  و ورود صنایع استان به پژوهش شاهد تحول در این حوزه باشیم.

شفیعی ادامه داد: در حال حاضر تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه های استان ۱۸۸۳ نفر است که دانشگاه آزاد با ۶۳۹نفر بیشترین تعداد هیات علمی و دانشگاه ارومیه با ۵۰۳ نفر در رتبه بعدی قرار دارد.
وی افزود: دانشگاه صنعتی با ۳۹۶ مقاله در رتبه سوم استان در تعداد مقالات نمایه شده ISI، با وجود ۴۷۸ مقاله در رتبه ۳ استان در نمایه Scopous، تعداد ۱۳ طرح در ارتباط با صنعت رتبه سوم  و چاپ ۱۳ کتاب در رتبه چهارم حایز رتبه شده است.
همچنین دکتر نوری نیا رئیس پارک علم و فناوری استان نیز در این جشنواره به حسن انتخاب شعار سال با عنوان تولید دانش بنیان پرداخت و افزود: با انتخاب شعار سال با عنوان تولید دانش بنیان باید حمایت بیشتری از شرکت های دانش بنیان داشت.
وی توضیحاتی نیز در مورد عملکرد پارک علم و فناوری در زیست بوم فناوری استان و نیاز پارک به حمایت سایر دستگاههای اجرایی استان ارائه کرد.


دفعات مشاهده: 1159 بار   |   دفعات چاپ: 197 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست : po@uut.ac.ir

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology