معرفی دانشکده

 | تاریخ ارسال: 1398/7/29 | 
 دانشکده ­ی فناوریهای صنعتی
  1. گروه مهندسی کامپیوتر و فن­آوری اطلاعات
گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات جزو اولین گروه­های آموزشی تاسیس شده در دانشگاه صنعتی ارومیه می­باشد که در بدو تأسیس در سال ۱۳۸۵ در رشته مهندسی فناوری اطلاعات مقطع کارشناسی به پذیرش دانشجو پرداخت.
هم اکنون این گروه در دو رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی فن­آوری اطلاعات (در مقطع کارشناسی) و رشته مهندسی فن­آوری اطلاعات گرایش مدیریت سیستمه­های اطلاعاتی (گرایش کارشناسی ارشد) دانشجو می­پذیرد.
  1. گروه مهندسی برق
رشته مهندسی برق بعد از اختراع ترانزیستور (بزرگترین اختراع قرن بیستم) در دهه ۱۹۴۰ میلادی بعنوان اصلی ترین رشته مهندسی در پیشبرد علم و تکنولوژی شناخته می شود. امروزه این رشته از مهندسی دارای گرایشهای مختلفی اعم از الکترونیک، مخابرات، کنترل و قدرت است ولی با پیشرفت تکنولوژی و تخصصی شدن کاربردها، رشته های جدید و بروزتری مانند مهندسی پزشکی، مکاترونیک، مهندسی اپتیک، میکروماشین، جنگ الکترونیک و غیره بوجود آمده است که روز بروز در حال توسعه هستند. این گرایش ها و زیرگرایشهای آنها روز بروز در حال افزایش هستند زیرا مهندسی برق یا ورود به سایر رشته ها مانند: پزشکی، داروسازی، بورس، مکانیک، عمران، معدن و غیره سعی در حل مشکلات موجود دارد تا بتواند بهترین پاسخ ها را در خدمت متخصصین رشته های مربوطه قرار دهد.
رشته مهندسی برق طیف کاربردی خیلی وسیعی دارد: از تولید برق در نیروگاهها  و توزیع آن گرفته تا دستگاههای مصرفی روزانه از قبیل گوشی های تلفن همراه و گیرنده ها و فرستنده های رادیویی و تلویزیونی و مصارف پزشکی و جنگی و فضایی و غیره. می توان گفت که زندگی بشر امروزی با رشته مهندسی برق اجین است و هر تغییر و تحولی در این رشته تبعات فرهنگی و اجتماعی خود را داراست و این خود نشانگر اهمیت فوق العاده این شاخه از مهندسی است.
گروه مهندسی برق دانشگاه صنعتی ارومیه فعالیت خود را با گرایش الکترونیک در مقطع کارشناسی در سال ۱۳۸۷ شروع کرده است و اکنون در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش های مخابرات، کنترل، مکاترونیک پذیرای دانشجویان علاقمند است. از آنجائیکه رسالت خطیر دانشگاه های صنعتی از یکسو تربیت کارشناسان با پتانسیل های علمی و صنعتی بالا و از سوی دیگر ارتباط با بدنه صنعت جهت رفع نیازهای مهندسی می باشد؛ لذا این گروه هدف خود را بر تربیت فارغ التحصیلانی با دید علمی و عملی بالا نهاده است و با استفاده از تجربیات و دانش اعضای هیئت علمی تمام وقت در گرایشهای مختلف سعی در کمک به حل مشکلات موجود در صنعت دارد.
این گروه هر سال پذیرای ۳۰ نفر دانشجو در گرایش الکترونیک در مقطع کارشناسی می باشد. امید است که با افزایش اعضای هیات علمی در رشته ها و گرایشهای مختلف و در سایه سعی و همت افراد متخصص و توکل به خداوند متعال در آینده ای نه چندان دور شاهد شکوفایی و بالندگی این گروه در تمامی گرایش های آن باشیم.

 
  1. گروه مهندسی صنایع
دانشکده مهندسی صنایع جزو اولین دانشکده های تاسیس شده در دانشگاه صنعتی ارومیه در سال ۱۳۸۵ می باشد که از بدو تاسیس در رشته مهندسی صنایع گرایش تولید صنعتی آغاز بکار نمود است.
این دانشکده پیرو موافقت وزارت علوم و فناوری در سال ۱۳۸۸ در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع - صنایع اقدام به پذیرش دانشجو نموده است.گروه مهندسی صنایع تقریباً همزمان با تأسیس دانشگاه صنعتی ارومیه در سال ۱۳۸۵ فعالیت آموزشی خود را آغاز نمود.در حال حاضر گروه مهندسی صنایع در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پذیرای دانشجویان گرامی می باشد. رشته ها و گرایش های گروه مهندسی صنایع در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به قرار زیر می باشند:

کارشناسی: مهندسی صنایع
کارشناسی ارشد: ۱) سیستم های تولید و خدمات، ۲) مدلسازی سیستم ها و تحلیل داده

در حال حاضر تعداد اعضای هیأت عملی گروه مهندسی صنایع ۹ نفر هستند که از فارغ التحصیلان بهترین دانشگاه های کشور می باشند. 

  1. گروه مهندسی فوتونیک

 
لیست آزمایشگاه­های گروه مهندسی کامپیوتر و فن­آوری اطلاعات
آزمایشگاه مدارمنطقی
هدف این آزمایشگاه آشنایی عملی دانشجویان با اجزای مدارهای منطقی و نحوه عملکرد این مدارها و کسب مهارت در توسعه‌ی مدارها و سیستم‌های دیجیتال است.
 
آزمایشگاه مدارهای الکتریکی و الکترونیکی
هدف این آزمایشگاه آشنایی دانشجویان با المان‌های الکتریکی، دستگاه‌های اندازه‌گیری کمیت‌های الکتریکی و دیگر تجهیزات آزمایشگاه (مولتی‌متر، اسیلوسکوپ، منبع تغذیه، مولد پالس و ...) و نحوه کار با آن‌ها است. همچنین دانشجویان با نحوه شبیه‌سازی و پیاده‌سازی عملی مدارهای پرکاربرد الکتریکی و الکترونیکی و نحوه تست و عیب‌یابی آن‌ها آشنا می‌شوند.
 
آزمایشگاه معماری کامپیوتر
هدف این آزمایشگاه آشنایی عملی دانشجویان با مفاهیم ارائه شده در درس معماری کامپیوتر مانند طراحی و پیاده سازی سخت افزار هسته اولیه کامپیوتر ۸ بیتی، بررسی عملکرد واحد محاسبه و منطق (ALU)، ارتباط بین رجیسترها، حافظه RAM  و راه اندازی آن در مدهای مختلف خواندن و نوشتن، مسیر داده و عملکرد آن در معماری سیستم‌های ۸ بیتی، بررسی انواع فرآیندهای اجرای دستورات یک برنامه در یک CPU است.
 
آزمایشگاه ریزپردازنده
هدف از آزمایشگاه ریزپردازنده آشنایی عملی دانشجویان با مطالبی چون تشکیل شمارنده باینری توسط میکروکنترلر، نمایش اعداد بر روی ۷ Segment، نمایش اعداد و حروف بر روی نمایشگر HEX، تابلو روان توسط نمایشگر DOTMATRIX، نمایش داده و تابلو روان بر روی نمایشگر LCDکاراکتری، نمایش اطلاعات بر روی نمایشگر LCD گرافیکی، اسکن کی پد، ساعت دیجیتال، دماسنج، فرکانس‌متر دیجیتال، راه اندازی موتور پله‌ای به صورت پله کامل، راه اندازی موتور DC، رطوبت سنج، دماسنج توسط NTC، کنترل نور به کمک سنسور CDS، ارتباط با حافظه EEPROM خارجی، ارتباط SD/MMC به کمک RS۲۳۲، RTC ساعت جهانی، تبادل داده با RF-Transceiver  و ریموت کنترل، ارتباط با کامپیوتر از طریق پورت USB، ارسال دیتا به کمک ریموت کنترل به بلوک IR-Receiver، ارتباط با تلفن از طریق DTMF و پروگرام کردن میکرو از طریق BOOTLOADER، است.
 

 
آزمایشگاه سیستم عامل
هدف این آزمایشگاه آشنایی عملی دانشجویان با مفاهیم درس سیستم‌های عامل است. بخش اول این آزمایشگاه عمدتاً به کار با سیستم عامل لینوکس تمرکز دارد و در بخش دوم آن، برنامه‌نویسی در این سیستم عامل و تعامل با هسته آن انجام می‌شود.
 
آزمایشگاه شبکه‌های کامپیوتری
هدف این آزمایشگاه ایجاد درک صحیح از مفاهیم پایه شبکه‌های کامپیوتری است. در این آزمایشگاه دانشجویان با ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای طراحی، پیاده‌سازی و مدیریت شبکه‌های کامپیوتری آشنا می‌شوند و به منظور کسب مهارت‌های لازم، آزمایش‌های عملی مبتنی بر مباحث نظری را انجام می‌دهند.
 
آزمایشگاه الکترونیک دیجیتال
هدف این آزمایشگاه آشنایی عملی دانشجویان با اصول مدارهای الکترونیکی MOS، مشخصه‌های یک مدار الکترونیکی دیجیتال و تحلیل مدارهای ساده الکترونیکی است.
 
کارگاه کامپیوتر
هدف این کارگاه آشنایی عملی دانشجویان با مباحث پایه در کار با سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای سیستم‌های کامپیوتری، امنیت اطلاعات، نوشتن ماکرو در مدیریت نرم‌افزارها، برنامه‌ریزی یک محیط کاری و ارتباطی هوشمند بی‌سیم با اتصالات بلوتوث، زیگ بی و شبکه محلی، کار با اتصالات و کارت‌های شبکه و میکروکنترلرها در یک محیط شبکه‌ای، نوشتن برنامه‌های کاربردی ساده در محیط وب و طراحی صفحات وب است.
 

 
سیستم­های موجود در مجموعه ­ی آزمایشگاه­ های سخت ­افزار



 
  1. سیستم آموزشی معماری کامپیوتر
سیستم آموزشی معماری کامپیوتر مجموعه‌ای کامل جهت آموزش عملی معماری میکرو کامپیوترها می‌باشد که براساس آموزش‌های ارائه شده در دروس تئوری این واحد طراحی و ساخته شده است. ۴ واحد اصلی یعنی RAM، CU، ALU، و رجیسترها به صورت مجزا در بلوک‌های مختلف طراحی شده که در ابتدا عملکرد هر یک از این واحدها و در ادامه ارتباط بین آن‌ها بررسی خواهد شد. بورد نمایشگر دارای یک واحد باس LED هوشمند است که نشانگر مسیر توزیع اطلاعات بین واحدهاست. همچنین در این قسمت یک واحد کنترلی طراحی شده که باس اشغال شده توسط هر واحد را نشان می‌دهد. در ورودی نیز ۴ بلوک مجزا مبتنی بر کلید، ورودی‌های مختلف را به واحدهای عملیاتی اعمال می‌کنند.
 
  1. سیستم آموزشی مدار منطقی
سیستم آموزشی مدار منطقی مجموعه‌ای کامل جهت آموزش آزمایشگاه مدار منطقی می‌باشد که بر اساس آموزش‌های ارائه شده در دروس تئوری این واحد طراحی و ساخته شده است. در این سیستم آموزشی به دلیل تسریع در بستن مدارها و اطمینان از نتایج حاصل شده، بایاس تمامی بلوک‌ها انجام شده و تنها پایه‌های مورد نیاز در اختیار کاربر قرار گرفته شده است. همچنین یک عدد بردبورد جهت تشکیل مدارهای دلخواه و ارتباط بلوک‌ها در این مجموعه قرار دارد.
 
  1. سیستم آموزشی میکروکنترلرهای PIC/AVR/۸۰۵۱
این سیستم آموزشی مناسب برای کار در آزمایشگاه ریزپردازنده است که شامل مجموعه‌ای کامل جهت آموزش سه خانواده پر کاربرد میکروکنترلرهای ۸۰۵۱، AVR و PIC می‌باشد. در این مجموعه آموزشی بایاسینگ تمامی بلوک‌ها انجام شده و تنها ورودی‌ها و خروجی‌های مورد نیاز برای برنامه نویسی جهت استفاده آسان‌تر کاربر بر روی دو سری ترمینال‌های نری و مادگی قرار داده شده است. به دلیل وجود پورت‌های USB در کلیه لپ تاپ‌ها و PC ها‌، پروگرامر +RN-MICRO از طریق پورت USB برنامه ریزی شده و قابلیت برنامه ریزی درون مدار در حین کار میکروکنترلر را نیز دارا می‌باشد. نقشه شماتیک بلوک‌ها‌، تشریح برنامه‌های نوشته شده و نحوه ارتباط میکروکنترلر با تمامی بلوک‌ها به طور کامل در دستور کار توضیح داده شده است. همچنین یک عدد بردبورد جهت تشکیل مدارهای دلخواه و ارتباط با بلوک‌ها از طریق ترمینال‌های مادگی در این مجموعه قرار دارد.
 
  1. سیستم آموزشی تراشه های FPGA و CPLD
این سیستم آموزشی مناسب برای راه‌اندازی آزمایشگاه FPGA است که شامل مجموعه‌ای کامل جهت آموزش تراشه‌هایCPLD، FPGA و مدارهای مرتبط با این دو تراشه می‌باشد که بر اساس نیاز بازار صنعت و آموزش سخت افزار، طراحی و ساخته شده است. تراشه‌های FPGA و CPLD قرار داده شده در این سیستم آموزشی محصول شرکت XILINX هستند. ضمناً FPGA و CPLD قرار داده شده در این مجموعه آموزشی به ترتیب از خانواده‌های قدرتمند SPARTAN۳ و XC۹۵۰۰ انتخاب شده‌اند. کلیه بلوک‌های آزمایشی این مجموعه آموزشی، سازگار با هر دو تراشه می‌باشند و تمام مثال‌ها و برنامه‌های موجود در دفترچه راهنما نیز بر مبنای هر دو تراشه برنامه نویسی و طراحی شده‌اند. نقشه شماتیک بلوک‌ها، تشریح برنامه‌های نوشته شده و نحوه ارتباط FPGA و CPLD با تمامی بلوک‌ها به طور کامل در دستور کار توضیح داده شده است. همچنین یک عدد بردبورد جهت تشکیل مدارهای دلخواه و ارتباط با بلوک‌ها از طریق ترمینال‌های مادگی در این مجموعه قرار دارد.
 
  1. سیستم آموزشی میکروکنترلر ARM
این سیستم آموزشی مناسب برای راه‌اندازی آزمایشگاه ARM است که شامل مجموعه‌ای کامل جهت آموزش میکروکنترلر ARM و مدارهای مرتبط با این نسل از میکروکنترلرها است. تراشه انتخاب شده در این مجموعه آموزشی میکروکنترلر LPC۱۷۶۸ محصول شرکت NXP می‌باشد که با توجه به تعدد سازندگان این تراشه، تجهیزات و منابع اطلاعاتی موجود، بهترین گزینه ها جهت آموزش میکروکنترلر ARM است. کلیه بلوک‌های آزمایشی این مجموعه سازگار با تراشه های LPC۱۷۶۸ و STM۳۲F۴۰۷ بوده و تمام مثال‌ها و برنامه‌های موجود در دفترچه راهنما نیز بر مبنای Datasheet و User Manual هر دو تراشه مذکور طراحی شده است. نقشه شماتیک بلوک‌ها، تشریح برنامه‌های نوشته شده و نحوه ارتباط میکروکنترلر با سایر بلوک‌ها به طور کامل در دستورکار دستگاه قرار داده شده است. همچنین بردبوردی جهت تشکیل مدارهای دلخواه و ارتباط با بلوک‌ها از طریق ترمینال‌های مادگی در این مجموعه قرار دارد 

دفعات مشاهده: 989 بار   |   دفعات چاپ: 351 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست : po@uut.ac.ir

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology