|
|
|
 |
باید و نباید های فصل امتحانات |
 |
|
| تاریخ ارسال: 1397/10/19 | |
|
چطور وابستگی به گوشی را در دوران امتحانات ترک کنیم؟
زنگ ساعت رومیزی یا گوشی رو خاموش میکنی، پلک میزنی تا چشمات باز بشه، و بعد نگاه میکنی که روی گوشی چه پیغامهای جدیدی داری. و به همین راحتی از اولین لحظه بیداری گرفتارش میشی.
به چرخه باطل خوش اومدی!
چرخه باطل یعنی همون چند تا اپلیکیشنی که تا چند لحظه فرصت پیدا میکنی، از روی عادت چکشون میکنی ، به نوبت نگاهشون میکنی و طوری توی مطالبشون میگردی که انگار قراره گنج پیدا کنی!
این اپها رو دقیقا طوری طراحی میکنن که توجهت رو اسیر خودش کنه و چشمت رو به صفحه گوشی میخکوب کنه. مثلا اینستاگرام، همیشه داره یاد میگیره که تو از چهطور چیزهایی خوشت میاد. تا به حال از خودت پرسیدی چرا عکس و نوشتههای بعضیها رو بیشتر از بقیه میبینی؟ هیچوقت دقت کردی که پستهای محبوبتر سر از بالای صفحه در میارن؟ اینها اتفاقی نیست.
کلی پول توی این وابستگی تو هست. توی این صنعت بعضی از باهوشترین مهندسین و دانشمندهای دنیا دقیقا دارن روی همین کار میکنن که چطور تو رو به اپلیکیشنهای خودشون وابسته کنن.
نگاه کن چه چیزهایی برات اختراع کردن: نوتیفکیشن، که باعث بشه مرتب برگردی و نگاه کنی. صفحههای بدون انتها که همینطور میری پایین و پایین و باز هم مطلب و عکس برای دیدن هست. شخصیسازی، تا چیزهایی رو نشونت بدن که بیشتر خوشت بیاد و حالا ساعت مچی هوشمند که مبادا یک لحظه از تمام این چیزها دور بمونی.
مهمترین خاصیت گوشی هوشمند اینه که همه چیز همیشه در دسترس توست. و متاسفانه این یعنی که همه چیز همیشه همراه آدم باشه، خیلی حواس آدم رو پرت میکنه.
پس باهم چند راه برای کنترل وابستگی به گوشی رو یاد بگیریم:
✓هر نوتیفیکیشن و اعلانی که میتونی خاموش کنی و مشکلی پیش نیاد، خاموش کن. تو باز هم میتونی گوشیتو چک کنی اما این کار رو وقتی میکنی که خودت میخوای، نه هر وقت که گوشیت بهت میگه! و این خیلی به تمرکز روی کارهای دیگهات کمک میکنه.
✓در هر گروه و کانالی عضو نشو، باید به این نتیجه رسیده باشی که سرنوشت آینده تحصیلی و شغلی تو از همین ترمهایی که داری پاس میکنی رقم میخوره، بنابراین هیچ دلیلی نداره که عضو گروهها و یا شبکههای اجتماعی بی مورد با محتواهای بدون کاربرد باشی.
✓سعی کن برای چرخه باطل خودت وقت مشخص تعیین کنی. همین که بدونی مهلتت محدوده و زمان داره میگذره، باعث میشه اولویتبندی کنی و سریعتر باشی. حتی برای اینکه بیشتر بفهمی چقدر عادت کردی، بد نیست که بشماری در روز چند بار به صفحه گوشیت نگاه میکنی.
✓تلفنت رو دم دستت نگذار. اگر برای برداشتن گوشی مجبور باشی از جای خودت بلند شی، باعث میشه کمتر اسیر وسوسه این چرخه بشی.
✓اپلیکیشن هایی که میدونی بیشتر وقت و تمرکزت رو میگیرن به جاهای پرت تبعید کن! مثلا میتونی اونها رو بریزی توی یه فولدر و بفرستیش به صفحه دوم یا سوم گوشی. این «فاصله» اضافه باعث میشه کمتر به سراغشون بری. حتی میتونی اسم اون فولدر رو بذاری «دزد وقت» یا «دشمن موفقیت»
✓در ذهنت، خودت رو در حال استفاده از گوشیت تصور کن، و فکر کن که «این برای من خوبه؟» وقتی که کنار دوستت هستی، کنار خانواده نشستی، یا همراه دیگران تلویزیون میبینی «من چقدر از زندگی واقعی رو دارم به خاطر گوشی از دست میدم؟ چرا اینقدر از تنها موندن با افکار خودم میترسم که حتی ده ثانیه نمیتونم بدون پرت کردن حواسم سر کنم؟»
کلام آخر درباره استفاده از گوشی و شبکههای اجتماعی
دوستان عزیز، ایام امتحانات ایام سرنوشت سازی برای آینده شماست. از طرفی استفاده از گوشی میتونه جنبههای خوبی هم برای شما داشته باشه، بنابراین توصیه ما این هست که در طول این ایام طبق برنامه ای مدون درس بخونید و در زمانهایی که به تفریح و استراحت اختصاص دادید از سایتها ، کانالها و پیجهایی دیدن کنید که به شما در راه رسیدن به هدف هاتون کمک میکنه و البته استفاده از گوشی و اینترنت باید زمان مشخص و معینی داشته باشه.
موقع درس خوندن تمرکز ندارم
چگونه هنگام مطالعه تمرکز کنیم؟
تمرکز هنگام مطالعه برای هر دانشجویی که می خواهد به مدت طولانی مطالعه کند بسیار مهم است. باید یاد بگیرید که چگونه مدت زیادی مطالعه کنید بدون اینکه حواستان پرت شود. راهکارهایی برای ایجاد تمرکز هنگام درس خواندن نشانتان می دهیم.
مکان مطالعه
اتاقی را در نظر بگیرید که همه چیز در آن به هم ریخته است. وسایل پخش و پلا هستند و کتابها هر کدام به یک طرف رها شده اند. هوای اتاق سرد است و از پنجره صدای آزار دهنده بوق ماشین ها شنیده می شود. آیا در این اتاق می توان مطالعه با تمرکز داشت؟ طبیعی است که جواب منفی باشد. یک مکان مطالعه خوب از الزامات ایجاد تمرکز هنگام درس خواندن است. در واقع اولین چیزی که میتواند به شما برای داشتن تمرکز بالا کمک کند مکانی است که در آن مطالعه می کنید چرا که روی نحوه تمرکز شما تاثیر زیادی دارد. برای رسیدن به بیشترین میزان تمرکز، محل مطالعه را درست انتخاب کنید.
چند توصیه در رابطه با مکان مطالعه:
- مکانی را برای مطالعه اختصاص بدهید در آن راحت باشید.
- در هوای سرد یا خیلی گرم توانایی تمرکز به شدت کاهش می یابد بنابر این محلی را انتخاب کنید که دمای مناسبی داشته باشد.
- محل مطالعهی خود را تمیز نگهدارید، کتاب ها و جزوات خود را مرتب کنید و فضایی را به آن ها اختصاص دهید.
- ترجیحا در محل مطالعه تلویزیون در دسترس نباشد.
- کتابها، جزوههای مورد نیازتان را کنار دستتان بگذارید. اگر لازم باشد برای آنها از جایتان بلند شوید یا مدّتی دنبالشان بگردید، حواستان بیشتر پرت میشود.
- اگر سر و صدای زیادی می شنوید هدفونی تهیه کنید و آن را روی گوشتان بگذارید تا شنیدن صداهای پرت کننده حواس به حداقل برسد.
زمانی برای افکار مزاحم
ممکن است هنگام مطالعه افکار نگران کننده یا اضطراب آوری به ذهنتان برسد. افکار مزاحم رنج عدم تمرکز را به شما تحمیل می کنند پس لازم است راه چاره ای برایشان داشته باشید. هنگام مطالعه کنارتان یک کاغذ و خودکار برای نوشتن افکار مزاحم داشته باشید افکار را یادداشت کنید تا در زمان دیگری به آن ها فکر کنید با خودتان بگویید “بعدا به این موضوعات فکر میکنم الان وقت مطالعه است” . در اوقاتی که برای افکار مزاحم در نظر گرفته اید تا میتوانید به آن فکر کنید و اگر نگرانی ذهنی دارید بر طرفش کنید.
تک کاری
اغلب شاید دوست داشته باشید چند کار را به صورت همزمان انجام دهید تا در وقتتان صرفه جویی شود. اما اشتباه می کنید! یک ذهن شلوغ عملکرد بالایی ندارد . انجام دادن چند کار به طور همزمان تنها قدرت یادگیری تان را کاهش می دهد. بنابراین هر بار که کاری را انجام می دهید فقط روی آن تمرکز کنید و بعد از اتمام آن به سراغ کار بعدی بروید. به عنوان مثال وقتی درس می خوانید فقط درس بخوانید و وقتی استراحت می کنید فقط استراحت کنید و به فکر درس نباشید.
خواب و استراحت به اندازه کافی
بعضی از دانشجویان تصور می کنند با کمتر خوابیدن و بیشتر درس خواندن نتیجه بهتری می گیرند. باید بپذیریم کاهش ساعت خواب برای مطالعه بیشتر به جای اینکه بازدهی داشته باشد باعث کاهش آن می شود. کمبود خواب شما را خسته و بی حوصله می کند و زمانی که در حال مطالعه هستید حواستان را نمیتوانید جمع کنید. این عالی است که ساعتهای بیشتری درس بخوانید اما برای اینکه از ساعت مطالعه خودتان بهره ببرید موارد زیر را به یاد داشته باشید:
- ساختار بدن انسان الزام می کند که روزانه 6 تا ۸ ساعت بخوابید.
- خواب کافی باعث رفع خستگی می شود وقتی که خیلی خسته هستید مطالعه فقط وقت تلف کردن است. بهتر است زمان کوتاهی را به استراحت اختصاص دهید.
- بهترین خواب، خواب شب است چرا که خواب خوب شبانه تأثیر چشمگیری بر افزایش تمرکز حواس دارد و مهارت یادگیری تان را افزایش میدهد.
شبکه های اجتماعی
بزرگترین قاتل وقت و تمرکز در دنیای امروزی شبکههای اجتماعی. اپلیکیشن های ارتباطی بسیار جذاب هستند و البته مهم ترین خصوصیت آن ها وسوسه کردن است. وسوسه ای که هنگام مطالعه به سراغمان می آید و از ما می خواهد تا سری به شبکه های اجتماعی خودمان بزنیم و از رویدادهای تازه با خبر شویم. بهترین راهکار برای مبارزه با این مشکل خاموش کردن گوشی و دور کردن آن از خودتان است. اگر نمی خواهید این کار را انجام دهید حداقل موبایلتان را روی حالت پرواز (airplane mode) قرار دهید و حسابهای شبکههای اجتماعیتان را ببندید یا اعلانات را بی صدا کنید.
ایست!
وقتی حواستان پرت شد و ذهنتان درگیر موضوعی غیر از درس خواندن است، با فرمان ایست افکار خود را متوقف کنید. هر بار که متوجه عدم تمرکز خود شدید با صدای بلند بگویید “ایست، برگردیم سر مطالعه”
هدف و بازه زمانی مطالعه
واحد مطالعه خود را کوتاه کنید. مثلا اگر قصد دارید ۹۰ دقیقه درس بخوانید آن را به سه ۳۰ دقیقه تقسیم کنید و بعد از هر سی دقیقه ۵ دقیقه استراحت کنید.قبل از اینکه شروع کنید به درس خواندن هدف مطالعاتی خود را تعیین کنید. به عنوان مثال با خود بگویید “می خواهم از صفحه ۳۶ تا ۴۵ را بخوانم”
مطالعه فعال
فعال بودن هنگام مطالعه کمک زیادی به شما در حفظ تمرکز می کند. در طول مطالعه زیر مطالب مهم خط بکشید و نکات مهم را یادداشت نمایید اینکار باعث می شود ذهن شما درگیر مطالعه و متمرکز شود. همچنین دنبال کردن خطوط متن کتاب با انگشت یا قلم می تواند در جهت جلوگیری از حواس پرتی به شما کمک کند.
تار عنکبوت
تا به حال به تار عنکبوت دست زده اید؟ اگر بار اول به تار عنکبوت دست بزنید تار تکان می خورد و باعث واکنش عنکبوت می شود. کافیست چند بار تکان دادن را تکرار کنید، عنکبوت هیچ واکنشی از خودش نشان نمی دهد. شما هم وقتی در حال مطالعه هستید اگر عامل مزاحمی در محیط وجود دارد (مثلا در با صدای بلند به هم میخورد) نباید در مقابل این عامل مزاحم واکنش نشان دهید تا حواستان را پرت شود. از روش عنکبوتی استفاده کنید و در مقابل حواس پرتی تسلیم نشوید.
چای بنوشید
مصرف متعادل کافئین به افزایش تمرکز حواس کمک میکند. یک فنجان چای می تواند ذهن شما هنگام مطالعه متمرکز تر کند و خستگی را تا حدودی برطرف کند. البته مصرف زیاد کافئین نتیجه عکس دارد، در صورت زیاده روی باعث عدم تمرکز می شود.
نیاز به تمرین
موفقیت در حفظ تمرکز و عدم حواس پرتی هنگام مطالعه یک شبه حاصل نمی شود بلکه نیاز دارد تا مدتی این راهکارها را اجرا کنید. بنابراین با تمرین روزانه روش هایی که مطرح کردیم لذت مطالعه متمرکز و به دور از حواس پرتی را برای خودتان بیشتر کنید
- ده روش برای سریع حفظ کردن و فراموش نکردن
1-بصورت بخشهای کوتاه بخوانید
زمانی که تمرکز ندارید خواندن وقت تلف کردن است. پس برای افزایش تمرکز باید بصورت بخش های کوتاه بخوانید. مثلا فقط یک بخش را بخوانید بمدت ده الی پانزده دقیقه بعد از اینکه یک بخش را تمام کردید به ذهنتان مراجعه کنید راجع به چیزهایی که خواندید.
۲-یادداشت برداری کنید .
وقتی در حال خواندن هستید اطلاعات مهمتر را بنویسید. عمل نوشتن به شما کمک می کند تا اطلاعات را بهتر بیاد بیاورید.
۳-مفهوم های مهم را هایلایت کنید .
سعی کنید فقط اطلاعات مهم و مناسب را خط بکشید . برای مثال در یک صفحه فقط دور چند تا کلمه کلیدی خط بکشید. قبل از اینکه دور چیزی خط بکشید از خودتان بپرسید که آیا این اطلاعات هدف من را تکمیل می کنند یا نه . اگر جوابتان نه است پس بهتر است که دورش خط نکشید.
۴-موضوع را به چیزهایی که میدانید ربط بدهید .
بین اطلاعات جدید و اطلاعاتی که از قبل دارید ارتباط بر قرار کنید. با این کار ذهنتان اطلاعات جدید را در حافظه ی بلند مدت ذخیره میکند .برای مثال اگر توماس ادیسون با پدرتان در یک ماه متولد شده اند با ربط دادن به تاریخ تولد پدرتان تاریخ را بهتر بیاد خواهید داشت. همچنین میتوانید از رابطه ی بین کلمات استفاده کنید تا چیزهای مهم را بیاد بیارید. مثلا شعر یا آهنگ ساختن به شما کمک می کند تا اطلاعات مهم را بیاد بیاورید .
۵-تصویر سازی کنید.
اینکه تصاویر ذهنی از متنی که میخوانید در ذهنتان ایجاد کنید به شما کمک می کند تا بهتر یاد بگیرید. از اتفاقات مهم موضوع ها و مردم تصویر های ذهنی بسازید.برای مثال یک تاریخ مهم مثل شروع یک جنگ را در ذهنتان همراه با تاریخش به صورت اعداد بزرگ تصویر سازی کنید
۶-با صدای بلند بخوانید.
اگر شما توسط شنیدن یاد میگیرید پس سعی کنید که جاهای مهم را با صدای بلند بخوانید. عمل صحبت کردن و شنیدن ممکن است به شما کمک کند تا موضوع را بهتر بیاد بیاورید. پس جاهای مهمی که زیرشان خط کشیده اید را با صدای بلند بخوانید درست مثل اینکه به یک سوال جواب میدهید.
۷-در مورد موضوع از خود سوال بپرسید .
وقتی مطلبی را میخوانید از خودتان بپرسید چطور این موضوع به چیزی که من می دانم/ نمیدانم مربوط میشود؟ چرا نویسنده به این اشاره کرده است؟ مشخصه ی این جمله کجاست؟ یا اینکه آیا من با نتیجه گیری نویسنده موافقم ؟با پرسش وپاسخ به این سوال ها شما بهتر میتوانید اطلاعات مناسب را بیاد بیاورید.
۸-هر چیزی را که می خوانید به زبان خودتان بازگویی کنید .
بعد از اینکه بخشی را خواندید هر چیزی که خواندید را به زبان خودتان بنویسید. اینکار به شما کمک میکند تا چیزهایی را که به یاد میاورید و اطلاعاتی که نمیتوانید بیاد بیاورید ارزیابی کنید. سپس برگردید و اطلاعاتی که نمیتوانید به زبان خودتان بیان کنید را دوباره بخوانید.
۹-درباره ی مطلب با دیگران بحث کنید .
بعد از اینکه چیزی را خواندید راجع به آن با دوستان، اعضای خانواده و یا همکلاسی گفت و گو کنید. عمل بحث کردن در مورد محتوا اطلاعات را در ذهن شما تداعی میکند. همچنین به شما نشان میدهد که چه چیزهایی را فهمیده اید و میتوانید به یاد بیاورید و چه اطلاعاتی را نفهمیده اید و نمی توانید به یاد بیاورید.برگردید و اطلاعاتی را که در بیاد آوردن مشکل دارید دوباره بخوانید.
۱۰-مطلب را بازخوانی کنید .
تکرار کردن کلید یاد آوری هر نوع اطلاعاتی است. بعد از اینکه چیزی را خواندید به عقب برگردید و نظریه های مهمی که زیرشان خط کشیده اید را دوباره بخوانید. همچنین پاراگراف هایی که اطلاعات مهمی در آنها جاسازی شده بازخوانی کنید.بعد از یک یا دو روز برگردید سرفصل ها ،موضوع ها و نظریه های مهم را دوباره بخوانید و از خودتان امتحان بگیرید.
افسردگی چه تفاوتی با ناراحتی دارد؟
ناراحتی روحی، یکی از عواطف انسانی است که در بازههای زمانی کوتاه، فرد را درگیر میکند و گاهی با افسردگی اشتباه گرفته میشود. اما گاها ما بهدلیل شناخت کم از علائم ناراحتی و افسردگی این دو مقوله را با هم اشتباه میگیریم. در این مقاله شما را با علائم و تفاوتهای افسردگی و ناراحتی، شاخص دی اس ام-۵ برای تشخیص افسردگی و ناراحتی، عوامل افسردگی، تشخیص افسردگی و ناراحتی و درمان ناراحتی روحی آشنا میکنیم.
ناراحتی روحی، یکی از عواطف انسانی است که همهی افراد در بازههای زمانی مختلفی از زندگی، آن را تجربه میکنند. احساس ناراحتی، عکسالعملی طبیعی در شرایطی است که فرد، با درد یا مشکلی دستوپنجه نرم میکند. ناراحتی، درجهبندیهای متفاوتی دارد ولی مثل سایر عواطف انسانی، موقتی است و با گذر زمان، از بین میرود. همین موقتی بودن است که ناراحتی را از افسردگی متفاوت میسازد.
افسردگی، یک بیماری روانی طولانیمدت است و بر جنبههای مختلف زندگی فرد از جمله شغل، روابط اجتماعی و سایر بخشهای مهم عملکرد وی تأثیر میگذارد. اگر این بیماری درمان نشود، علائم افسردگی ممکن است برای مدت طولانی، ادامه پیدا کند.
تفاوت علائم ناراحتی و افسردگی
زمانی که ناراحت هستید، ممکن است این احساس، در همهی اوقات، بر شما غالب باشد ولی در این میان، لحظاتی را تجربه میکنید که میتوانید بخندید یا احساس راحتی کنید. درصورتیکه افسردگی، کاملا با ناراحتی روحی متفاوت است.احساسی که در افسردگی دارید، همهی جنبههای زندگی شما را تحتتأثیر قرار میدهد. اینکه بتوانید لحظات شادی را تجربه کنید یا از چیزی لذت ببرید، بسیار سخت یا غیرممکن است. حتی فعالیتهایی که دوست داشتید و افرادی که در کنار آنها لذت میبردید، دیگر باعث شادی و دلخوشی شما نمیشوند. افسردگی، یک بیماری روانی است؛ نه یک حالت احساسی.
علائم افسردگی
احساس ناراحتی پایدار؛ زودرنجی؛ خستگی؛ تغییر در الگوی خواب و خوراک؛ عدم تمرکز؛ از دست دادن علاقه و اشتیاق برای چیزهایی که قبلا برای فرد خوشایند بودهاند، احساس گناه بیدلیل، علائم فیزیکی از جمله سردرد یا دردهای بدن بدون هیچ علت خاص، احساس بیارزش بودن، فکر کردن بیوقفه در مورد مرگ، افکار خودآیند منفی.
اگر ناراحت باشید، ممکن است بعضی از این علائم را تجربه کنید، ولی این علائم معمولا بیشتر از دو هفته طول نمیکشند. ضمنا، اقدام به خودکشی یا فکر کردن به آن، یکی از علائم افسردگی است نه ناراحتی.
علل افسردگی
افسردگی ممکن است هم در زنان و هم در مردان و در هر سنی بروز کند. این اختلال روانی همهی افراد از گروههای قومی مختلف و جایگاههای مختلف اجتماعی و اقتصادی را درگیر میکند.در ادامه، ریسکفاکتورهای افسردگی یعنی عواملی که ریسک ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد، نام میبریم. البته در نظر داشته باشید که داشتن یک یا چند مورد از این عوامل به این معنا نیست که حتما به افسردگی مبتلا میشوید. این علائم عبارتاند از:
آسیبهای روحی در کودکی و نوجوانی؛
ناتوانی در کنار آمدن با رویدادهای سخت زندگی از قبیل مرگ همسر و فرزندان یا هر شرایط دشواری که اندوه و درد زیادی به دنبال دارد؛
عزت نفس پایین؛
سابقهی خانوادگی در بیماریها و اختلالات روانی شامل افسردگی یا اختلال دوقطبی؛
سابقهی مصرف مواد از جمله مواد مخدر و الکل؛
مشکل در هماهنگی با شرایط خاص مثل انواع بیماریها از قبیل سرطان، سکته مغزی، دردهای مزمن یا بیماری قلبی؛
مشکل در سازگاری با شرایط جسمی جدید و دردناک مثلا قطع عضو یا قطع نخاع و معلولیتها؛
سابقهی بیماریهای روانی قبلی مثل بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یا اختلال اضطراب؛
عدم حضور گروههای حمایتکننده مثل دوست، خانواده و همکار.
افسردگی بدنبال مصرف دارو
افسردگی ممکن است عوارض جانبی برخی از داروها باشد. اگر فکر میکنید دارویی که مصرف میکنید روی خلقوخو و احساس شما تأثیر گذاشته، با پزشک خود در مورد ادامهی مصرف آن مشورت کنید. برخی از داروهایی که ممکن است باعث افسردگی شوند، عبارتاند از:بتا بلاکرها، کورتیکواستروئیدها، داروهای هورمونی ،استاتینها که برای درمان کلسترول بالا تجویز میشوند.
چه زمانی به کمک احتیاج دارید؟
افسردگی درمان میشود، ولی تغییر سبک زندگی بهتنهایی نمیتواند برای بهبود آن کافی باشد. به همین دلیل باید وارد فرایند درمان شوید و حتی داروهای تجویزی را هم مصرف کنید اگر برای بیش از دو هفته احساس ناراحتی میکنید با یک روانشناس یا مشاور یا هر فرد معتمد دیگری در این مورد صحبت کنید. صحبت کردن در مورد شرایطی که دارید، اولین قدم مفید برای کشف علت آن است.اگر افکار خودآیند منفی دارید، حتما برای درمانِ سریع مراجعه کنید. این نکته را حتما ذکر کنید که آیا این احساس غم، در عملکرد شما، انجام فعالیتهای مربوط به زندگی روزمره یا تجربههای شاد، تداخلی ایجاد میکند یا نه. تشخیص ناراحتی و افسردگی
مبارزه با ناراحتی و افسردگی، به تلاش زیادی نیاز دارد. اگر تحت درمان هستید، جلسات درمانی و مشاورهی خود را فراموش نکنید و به آن اهمیت بدهید. در مورد هر آنچه که در فکرتان میگذرد با مشاور صحبت کنید. چند نکتهای را که در ادامه مطرح میشود، مد نظر قرار دهید و برای مقابله با افسردگی و ناراحتی، بهکار ببندید:
✔ اگر مبتلا به ناراحتی روحی باشید، تغییرات کوچک در سبک زندگی میتواند حال روحی شما را بهبود بخشد.
✔ با اطرافیان خود ارتباط برقرار کنید. با دیگران تماس بگیرید، به یک تیم و باشگاه ورزشی بپیوندید یا هر گروه دیگری که به فعالیت در آن علاقه دارید. در برنامه روزانهی خود حتما فعالیتهای ورزشی را قرار دهید. ورزش، حالوهوای شما را تغییر میدهد و وضعیت سلامتی کل بدنتان را بهبود میبخشد.
✔ هر روز، برای یکی از فعالیتهای موردعلاقهی خود، زمان مشخصی در نظر بگیرید.
✔ فیلمها و برنامههای تلویزیونی شاد و جذاب ببینید یا کتابهای طنز و بانشاط بخوانید.
✔ در فعالیتهای فیزیکی و انواع ورزش ها شرکت کنید.
✔ اگر به گلها و گیاهان یا حیوانات علاقه دارید، زمانی از روز را صرف آنها کنید.
✔از مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر برای بهتر شدن حالتان خودداری کنید.
✔ با داروهای مختلف خوددرمانی نکنید.
✔ خودتان را با تغذیه سالم و خواب کافی، درمان کنید.
✔ اگر برای خوابیدن مشکل دارید، قبل از خواب، دوش آب گرم بگیرید یا با توصیهی پزشک، داروی خواب مناسب مصرف کنید.
✔ ساعت را تنظیم کنید و هر روز سر ساعت مشخصی بیدار شوید. یک روال مشخص برای انجام کارهای روزانه مربوط به مراقبت از خود در نظر بگیرید و به آن پایبند باشید.
✔ خودتان را منزوی نکنید. بخشی از زمان روز را با دوستان و نزدیکان خود بگذرانید؛ یا قرار ملاقات حضوری بگذارید یا تلفنی با هم در تماس باشید.
✔ کارهایی که در گذشته، شما را سر ذوق میآورد، از سر بگیرید یا فعالیتهای جدیدی را امتحان کنید. اگر برنامه و هدفی برای زندگی داشته باشید، سریعتر بهبود پیدا میکنید.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|