آزمایشگاه فیزیک الیاف

 | تاریخ ارسال: 1402/7/1 | 

این آزمایشگاه با هدف آموزش عملی روش‌های مختلف آزمون الیاف و آشنا نمودن با روش‌های استاندارد آن‌ها به جهت آموزش کامل دانشجویان مجهز گردیده است.
طبق این اهداف آموزشی دانشجویان با کارکرد اصولی و استاندارد دستگاه‌ها آشنا می‌شوند و با روش‌های مختلف تعیین استحکام منسوجات مختلف و اندازه‌گیری طول الیاف و تعیین ظرافت الیاف و اندازه‌گیری تاب نخ‌ها و ... آشنا می‌شوند.
طبق همین سرفصل‌ها و اهداف آموزشی، این آزمایشگاه هم ‌اکنون دارای انواع کاملی از تجهیزات به جهت افزایش کیفیت آموزشی هست که علاوه بر این­،‌ از اینآزمایشگاه برای انجام پروژه‌های پایانی دانشجویان و انجام کارهای تحقیقاتی و استفاده می‌شود.
 


در جدول‌های ذیل لیست دستگاه‌های حال حاظر این کارگاه ها بعلاوه موارد استفاده هر یک از ماشین‌ها و دستگاه‌ها نوشته شده است.


 

نام دستگاه

شرکت سازنده

مدل

دستگاه کشش و فشار سروو الکترومکانیکال یونیورسال

سنتام

STM-۲۰

از این دستگاه جهت تست های کشش، فشار، خمش و.... انواع مواد در شرایط استاندارد مورد استفاده است که بر همین اساس در آزمایشگاه‌های کنترل کیفی صنعت و مراکز تحقیقاتی به کار می‌رود. همچنین این دستگاه قادر است خواص مکانیکی طیف وسیعی از مواد را تست نماید. با توجه به گستره‌ی کاربردی آن میتوان جهت مواد مختلفی استفاده کرد که در این آزمایشگاه مخصوص تست های مرتبط و آموزشی نساجی جمع‌آوری گردیده است که دارای لودسل‌ها و فک‌ها و ضمائم جانبی متنوعی برای الیاف و نخ و پارچه و نمد و تسمه و ... است.
 


 


 

نام دستگاه

شرکت سازنده

مدل

کمپرسور باد

استرانگ / S T R O N G

STG۲۵L

کمپرسور باد یا هوا ۲۵ لیتری استرانگ دارای مخزن ۲۵ لیتری هوا و همچنین موتور ۲ اسب بخار است.
از این کمپرسور به جهت استفاده از فک های هیدرولیکی موجود در دستگاه کشش و فشار سروو الکترومکانیکال یونیورسال مورد استفاده قرار میگیرد تا در تست های مورد نظر طبق استاندارد خاص خود مورد استفاده قرار گیرد.


 

نام دستگاه

شرکت سازنده

مدل

مارتیندل الکترونیکی (سایش و پرزدهی الکترونیکی)

ریس سنج

RSM۹۲

دستگاهی به جهت آزمایش بسیاری از مواد مختلف از جمله پارچه بافته شده، منسوج، نبافته پارچه، جوراب، دسنکش، فرش، فرش، چوب، ... است.
این دستگاه دارای ۴ جایگاه  است و دارای فک برای آزمایش سایش و پرز دهی است که طبق استاندارد های مشخص این آزمایش را انجام می‌دهد.


 

نام دستگاه

شرکت سازنده

مدل

تاب سنج الکترونیکی

ریس سنج

TAB۹۲ 

از این دستگاه برای اندازه گیری تاب نخ استفاده می‌شود که مناسب جهت نخ یک لا و چند لا می‌باشد و می‌تواند میانگین و cv %  ، ماکزیمم و مینیمم تاب را بطور خودکار نمایش دهد و هم چنین می‌تواند نتایج آزمایش را در حافظه خود ذخیره کرده  و تنظیمات مختص سرعت و جهت تاب s  و z را داراست.


 

نام دستگاه

شرکت سازنده

مدل

شانه اندازه گیری طول الیاف پنبه

ریس سنج

 CB۹۷

از این دستگاه برای اندازه‌گیری طول الیاف پنبه استفاده می‌شود که دارای تراکم سوزنی ۱۳ سوزن ظریف در سانتی متر می‌باشد که به همین طریق توده الیاف را بصورت رشته الیاف موازی را کنار هم در فواصل مشخصی بصورت مستقیم نگه میدارد و همچنین برای قرار دادن الیاف بطوری که یک سر آن‌ها همه در امتداد یک خط مستقیم باشند به کار می‌رود.


 

نام دستگاه

شرکت سازنده

مدل

ترازوی دیجیتالی

نانو پژوهان راگا

DLS۱۰۰-۶

ترازو دقیق آزمایشگاهی دیجیتالی ۴ رقم دارای محفظه ی توزین است که مواد ارزشمند گرمی در محفظه ، توزین می‌گردد.


 

نام دستگاه

شرکت سازنده

مدل

میکروسکوپ نوری

نانو پژوهان راگا

MM-P۲۰

میکروسکوپ نوری ساده‌ترین و اولین نوع میکروسکوپ است. این میکروسکوپ با استفاده از یک عدسی همگرا، تصویر بزرگنمایی شده از نمونه را نمایش می‌دهد.
در این نوع میکروسکوپ‌ها نور از داخل ستون اپتیکی بر روی سطح نمونه تابیده می‌شود و به همین دلیل امکان مشاهده نمونه های غیرشفاف نظیر فلزات فراهم می‌گردد. همچنین میکروسکوپ نوری متالوژی مجهز به سیستم نور عبوری جهت مشاهده نمونه های بایولوژی و شفاف می‌باشد.
دارای چهار عدسی شیئی ۴x - ۱۰x - ۴۰x - ۱۰۰x با رده کیفی Plan


  



  •  

آذربایجان‌غربی، ارومیه، بلوار جام‌جم، ابتدای جاده بند، دانشگاه صنعتی ارومیه، دانشکده‌ی محیط زیست
گروه آموزشی مهندسی نساجی



 

دفعات مشاهده: 167 بار   |   دفعات چاپ: 61 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست :

ملاقات حضوری :دوشنبه ها 10 الی 12

ایمیل رئیس دانشگاه : po@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology