روابط عمومی- اخبار و اطلاعیه ها
افتتاح مرکز نیکوکاری نهال انقلاب (منا) در دانشگاه

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/11/15 | 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، آئین افتتاح مرکز نیکوکاری نهال انقلاب دانشگاه صنعتی ارومیه (منا)، صبح روز چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۹، مقارن با میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن، در ایام دهه مبارکه فجر، در سالن آمفی تئاتر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد. در این مراسم، که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان آذربایجان غربی برگزار شد، دکتر محمدرضا شیدایی، ریاست دانشگاه، ضمن تقدیر به علت حضور نمایندگان این کمیته در دانشگاه، به ارائه گزارش مختصری از سبقه درخشان فعالیتهای نیکوکارانه در دانشگاه صنعتی ارومیه پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود تصریح کرد:
« امروز به لطف خدا و به همت مسؤول محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین منصور امامی، و نماینده تام الاختیار ایشان در مرکز "مِنّا"، حجت الاسلام والمسلمین شکرزاده، و البته با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) در استان، شاهد اتفاق خجسته و مبارکی هستیم که یقین دارم منشا برکات فراوانی در آینده خواهد بود. راه اندازی "مرکز نیکوکاری نهال انقلاب" اقدام شایسته ای است برای همدلی هرچه بیشتر ما دانشگاهیان در کمک به قشر محروم و آسیب پذیر کشور، به ویژه در اوضاع کنونی اقتصادی که در آن فشار بر قشر ضعیف را بیش از گذشته شاهد هستیم. این اقدام ارزنده در ادامه همکاری های متعدد دانشگاه صنعتی ارومیه با کمیته امداد در سالهای اخیر رقم خورده است که امیدوارم در آینده نیز با قوت هرچه بیشتر استمرار یابد و مسیر روبه رشد و توسعه خود را طی کند. 

فعالیتهای نیکوکارانه در دانشگاه صنعتی ارومیه، پیش از توسعه همکاری با کمیته امداد امام خمینی در استان نیز با توجه ویژه مسؤولین جریان داشته و در قالب دو بنیان کانون خیریه حامی و صندوق خیریه دانشجویی تحت نظارت معاونت دانشجویی و فرهنگی سازماندهی و مدیریت شده بود. این کمکها که با مشارکت خداپسندانه اعضای هیئت علمی، کارکنان، دانشجویان و خیرین، از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۳۹۸، به حمایت مالی ۱۸۵۰ میلیون ریالی از ۴۲۵ دانشجو انجامید، بطور عمده در قالب کمک هزینه خوابگاه، غذا، شهریه، ایاب و ذهاب و اقساط وام بنیاد علوی، به دانشجویان بی بضاعت پرداخت شد. 

اما اقدامات نیکوکارانه دانشگاه در یک سال اخیر، پس از گسترش همکاریهای دوجانبه با کمیته امداد امام خمینی (ره) وارد مرحله جدیدی شده است. از ابتدای سال ۱۳۹۹، پس از فرمان مقام معظم رهبری در خصوص اجرای رزمایش مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه و خیرخواهانه، دانشگاه صنعتی ارومیه در دو مرحله در خردادماه ۱۳۹۹ و آذر ماه ۱۳۹۹، اقدام به اعلام فراخوان عمومی و جمع آوری کمکهای نیکوکارانه کارکنان و اعضای هیئت علمی برای اجرای رزمایش مواسات نمود. مرحله اول با تهیه ۲۴ بسته معیشتی شامل اقلام ضروری حمایتی خانوار، و مرحله دوم، در آستانه میلاد باسعادت حضرت زینب (س) و مقارن با آئین باستانی شب یلدا، با تهیه ۳۶ بسته معیشتی، اجرایی شد که با مشارکت کمیته امداد امام خمینی بین خانواده های بی سرپرست یا مستحق شهرستان ارومیه توزیع گردید. با توجه به کاهش جمعیت حاضر در دانشگاه در ایام کرونا، این آمار نشان از همت و عزم دانشگاهیان در انجام اعمال نیکوکارانه دارد.

مشارکت ۶۷ درصدی اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه صنعتی ارومیه در پویش "ایران مهربان"، مرحله جدیدی از مشارکت دانشگاهیان با کمیته امداد امام خمینی در زمستان ۱۳۹۹ است که به حمایت از ۱۷۷ کودک بی سرپرست در دانشگاه انجامیده است. هر چند این پویش با شعار  "هر کارمند، حامی یک فرزند معنوی" به تازگی آغاز شده است، اما امیدوارم مانند دیگر اقدامات نیکوکارانه به مرحله عمل رسیده و به نحو احسن اجرایی شود. 

در پایان، ضمن تقدیر از متولیان این اقدام نیکوکارانه، امیدوارم مرکز نیکوکاری منّا بتواند مسیر رشد و تعالی خود را با همت تصمیم سازان در هیئت امنا و هیئت اجرایی این مرکز، و نیز با مشارکت نیکوکاران دانشگاهی به اهداف مقدس و متعالی در کوتاهترین زمان ممکن طی کند.

به عنوان یک دانشگاهی، از سنگر علم و دانش، آینده ای را آرزو می کنم که ثروت تولید شده از دانش و فناوری در کشورمان آنقدر افزون شود که اثری از فقر، بیکاری و گرسنگی دیده نشود»


در ادامه مراسم مهندس مهر افروز، قائم مقام مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان آذربایجان غربی، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات مجموعه دانشگاه صنعتی ارومیه برای این اقدام خداپسندانه گفت: «دانشگاه صنعتی ارومیه اولین دانشگاه دارای مرکز نیکوکاری در استان است و ارائه چنین گزارشی از سوی ریاست دانشگاه، موید مشارکت دلسوزانه و خیرخواهانه دانشگاهیان صنعتی ارومیه در امور نیکوکارانه است.»
وی در ادامه، ضمن تقدیر از تلاشهای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و بویژه نماینده این نهاد، حجت الاسلام و المسلمین شکرزاده، در ساماندهی آیین افتتاحیه مرکز منا، به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته توسط کمیته استانی در شش ماه اخیر پرداخت و عنوان کرد: «در شرایطی که آحاد جامعه به واسطه درگیری با ویروس کرونا، دچار بحران اقتصادی شده اند، با این وجود در شش ماه اخیر کمیته امداد در استان توانسته است تقریبا ۹۸.۵ میلیارد ریال کمک های خیرخواهانه مراکز نیکوکاری را ساماندهی کند و به دست اقشار آسیب پذیر برساند.»
وی در ادامه افزود: «وجود مراکز نیکوکاری متعدد در استان نویدبخش روحیه بشر دوستانه و انسان دوستانه ملت عزیزمان است و منشا خیر و برکت فراوانی خواهد شد که دانشگاه صنعتی ارومیه مانند همیشه یکی از پیشتازان در این حوزه است.»
در انتهای مراسم‌، حجت الاسلام والمسلمین منصور امامی، مسئول محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه طی سخنانی، بذل و بخشش و ایثار و انفاق طبق نص قرآن کریم‌ را نه تنها موجب ثواب دنیوی و اخروی دانست، بلکه آن را در مرحله اول، کمک به خود و موجبات رشد و تعالی فردی انسان تلقی نمود. اشاره به سیر و سلوک امیرالمومنین، علی(ع)، و بیان اقدامات نیکوکارانه و پر برکت آن حضرت، به عنوان الگوی نیکوکاری و اعمال خداپسندانه، بخش دیگری از بیانات ایشان، در آیین افتتاح مرکز منا بود.
نشانی مطلب در وبگاه روابط عمومی:
http://uut.ac.ir/find.php?item=24.1098.4330.fa
برگشت به اصل مطلب