معاونت آموزشی و پژوهشی- امور پژوهشی و فناوری
کیت آمپرومتری تشخیص بیماری ایدزتوسط عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی ارومیه طراحی و ساخته شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها

این کیت توسط 'فرشاد خیری'  عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی ارومیه با همکاری پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه ارومیه (آقای دکتر سبزی)، طراحی و ساخته شد.

فرشاد خیری روز پنجشنبه در یک گفت و گوی خبری افزود: این کیت در مدت سه سال طراحی و ساخته شده و قادر است ویروس بیماری ایدز را در مدت زمان کمتر از 15 دقیقه و در دوره های اولیه ابتلا از لحاظ کمی و کیفی تشخیص دهد. 
وی گفت: بر خلاف روش های موجود در جهان که قادر نیستند ویروس ایدز را در کمتر از شش هفته از زمان ابتلا تشخیص دهند، در این روش به دلیل استفاده از فناوری نانو و حسایت بالای آن توانایی تشخیص بیماری در روزهای نخست وجود دارد که این امر فرصت مناسبی را در اختیار محققان پزشکی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری، انتقال و حتی درمان آن قرار می دهد. 
وی خاطرنشان کرد: در این روش با استفاده از فناوری نانو و اتصال نانو ذرات طلا به نانو لوله های کربنی و همچنین قرار دادن آنتی بادی HIV1 بر روی سطح کیت، ویروس ایدز تشخیص داده می شود.

وی، استفاده از موم زنبور عسل را به عنوان یک زیست غشای جدید برای نگهداری آنتی بادی HIV1 در سطح کیت را، از دیگر ویژگی های بارز این روش عنوان کرد.

به گفته وی، اتصال آنتی ژن P24 به آنتی بادی HIV1، اساس روش اندازه گیری در کیت آمپرومتری تشخیص بیماری ایدز است. 
خیری اظهار کرد: ساده و ارزان بودن، حسایت بالا، دقت و صحت زیاد، بومی بودن تکنولوژی و همچنین قابل حمل بودن آن از مهم ترین مزیت های این کیت است.

نتایج این روش در معتبرترین مجله علمی الکتروشیمی جهان تحت عنوان 'Biosensors & Bioelectronics' در سال 2011 به ثبت رسیده است.

نشانی مطلب در وبگاه معاونت آموزشی و پژوهشی:
http://uut.ac.ir/find.php?item=11.384.82.fa
برگشت به اصل مطلب