برگزاری اولین نشست تخصصی نقش معدن در توسعه اقتصادی استان در دانشگاه

 | تاریخ ارسال: 1402/3/16 | 
به گزارش روابط عمومی، اولین نشست تخصصی با عنوان " نقش معدن در توسعه اقتصادی استان آذربایجانغربی: چالش ها و فرصت ها" در دانشگاه با حضور دکتر مختاریان  رئیس دانشگاه، دکتر سرتیپی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، دکتر فضل نیا مدیر اموزش سازمان نظام مهندسی معدن وکارشناسان گروه معدن مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، به همت گروه مهندسی معدن، برگزار شد.
استان آذربایجانغربی از نظر تنوع منابع معدنی، حجم ذخایر و ظرفیت های اقتصادی ناشی از آن جزء مناطق برخوردار کشور بشمار می آید. این استان با داشتن حدود ۵% معادن در حال بهره برداری کشور، نقش پررنگی را در تولید فلز طلا و سنگ های ساختمانی در سطح کشور دارد، بطوریکه بزرگترین معدن طلای کشور در استان آذربایجانغربی قرار دارد. اما در حال حاضر صنعت معدنکاری استان با بخشی از ظرفیت خود در حال فعالیت بوده که با تحلیل درست وضعیت بخش معدن، اتخاذ راهبردهای صحیح و عملیاتی کردن آنها، این بخش می¬تواند بعنوان موتور محرکه اقتصاد استان آذربایجانغربی محسوب شود. هدف اصلی نشست حاضر اسیب شناسی بخش معدن استان آذربایجانغربی با بهره گیری از تجربیات عوامل دست اندرکار بخش اجرایی استان و خبرگان معدنی استان می باشد.
در ابتدای جلسه دکتر مختاریان ضمن بیان جایگاه مهم صنعت معدنکاری در توسعه اقتصادی استان، جهت افزایش ضریب تاثیر بخش معدن در توسعه اقتصادی به عواملی چون اهمیت توسعه سرمایه گذاری در این بخش، اهمیت توجه به زنجیره تامین مواد معدنی و افزایش ارتباط بخش معدن با دانشگاه¬ها اشاره نمود.
همچنین برخی چالش های مهم این صنعت را بحث مربوط به منابع طبیعی، بهره برداری غیراصولی و غیرعلمی برخی از معادن دانست.
دکتر مختاریان توجه به ایجاد منطقه ویژه اقتصادی معدنی در استان آذربایجانغربی را گامی مناسب جهت دستیابی به توسعه اقتصادی بیان کرد.
در ادامه این جلسه دکتر سرتیپی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان، به موضوع اهمیت بخش معدن در توسعه اقتصادی استان اشاره کرد.
وی به اهمیت این گونه نشست ها پرداخت و آن را یک ابزار برای بهره مندی از دانش و تجربه در معادن استان دانست.
مدیر کل صنعتف معدن و تجارت استان، همچنین جذب فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاهها در بخش معدن و سازمان زمین شناسی را بسیار مهم و راهبردی دانست.
دکتر سرتیپی تنها راه غلبه بر چالش های معادن استان را تکیه بر نیروی با دانش و متخصص استان و نیز به روز رسانی قوانین بخصوص در حوزه ارتباط منابع طبیعی و بخش معدن دانست.
در ادامه این جلسه اساتید گروه مهندسی معدن دانشگاه صنعتی ارومیه (آقایان دکتر اسمعیل زاده، دکتر علیاری و دکتر میکائیل) به بیان دیدگاههای خود پرداختند که از اهم آنها می توان به  عدم ارتباط موثر بخش معدن استان با اساتید دانشگاهها، به روز نبودن قوانین معادن و عدم تطابق با نیازها و شرایط موجود، عدم ثبات قوانین، عدم شفافیت و برداشت های سلیقه ای در اجرای برخی قوانین موجود اشاره کردند.
در ادامه دکتر فضل نیا مدیر آموزش سازمان نظام مهندسی معدن استان، با بیان برخی چالش های موجود در بخش معدن استان افزود: عمده مشکلات معادن استان برخورد سلیقه ای و غیرشفاف در برخی قوانین معادن بوده وی همچنین عدم به روز رسانی برخی قوانین را از مهمترین عوامل عدم توسعه بخش معدن استان دانست.
همچنین مهندس حضرتی، معاون پژوهش وفناوری اداره صمت استان، به بیان دیدگاه های خود پرداخت و از آمادگی اداره صمت جهت دریافت پروپوزالهای پژوهشی اساتید دانشگاه و ایجاد ارتباط با معادن بزرگ استان خبر داد.
وی پررنگ شدن پژوهش ها در حوزه معادن را یک راهکار مهم جهت توسعه فعالیت های معادن استان بعنوان موتور محرک سایر صنایع استان دانست.
دکتر پیغمبری عضو هیات علمی گروه مهندسی مواد دانشگاه نیز، با اشاره به پتانسیل های موجود در زمینه های متالورژی در استان، استفاده از این ظرفیت را سبب ارزش افزوده تولیدات معادن عنوان کرد.
وی همچنین از جمله چالشهای موجود را عدم سازوکار شفاف و مناسب جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان در این حوزه و نبود آزمایشگاه های مجهز و تخصصی در زمینه آنالیز مواد مانند ICP اشاره کرد.
دکتر پیغمبری وضعیت جغرافیایی استان و هم مرزی با سه کشور را یک فرصت برای بازرسی و ارائه خدمات برای مواد خروجی از گمرکات استان دانست.
کارشناس گروه معدن مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر و استقبال از نظرات و دیدگاههای بیان شده در جلسه، ضمن پیگیری و انتقال موارد مذکور برای اصلاح و یا تدوین قوانین برای رفع چالش های مرود بحث، اشاره نمود: مرکز پژوهش های مجلس بطور جد در حال اصلاح قانون معادن است که به زودی به صحن مجلس ارائه خواهد شد.
در پایان دکتر پورمیرزائی، مدیر گروه معدن دانشگاه ضمن تقدیر و تشکر از حضورمدعوین در این نشست، ابراز امیدواری کرد برگزاری این گونه نشست های هم اندیشی بتواند گامی در جهت رفع موانع تولید در بخش معدن استان بردارد و صنعت معدنکاری نقش خود را بعنوان موتور محرکه اقتصاد استان بیش از پیش ایفا نماید.

 

دفعات مشاهده: 686 بار   |   دفعات چاپ: 65 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست : po@uut.ac.ir

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology