در ششمین روز از ماه محرم الحرام برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1399/6/5 | 
 مراسم معنوی قرائت زیارت عاشورا در ششمین روز از ماه عزای حسینی در محل نمازخانه و با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین شکرزاده عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه برگزار شد. 
 در این مراسم حجت الاسلام شکرزاده اظهار داشت: عاشورا نتیجه تغییر ارزش هاست، فرهنگ و ارزش های جامعه به مثابه هوا است یعنی همانطور که اگر هوا نباشد، بدون تنفس حیات ادامه پیدا نمی کند و مختل می شود جامعه هم همینطور است ارزش های جامعه هوای حیات جامعه است.
در عصر بعد از پیغمبر آمدند و برای تغییر جامعه و ارزش ها، اولین بلایی که سر جامعه اسلامی آوردند مدیران ارشد و کارگزاران نظام را عوض کردند یعنی اگر بخواهید در یک جامعه ارزش ها را تغییر دهید و ارزش های خواسته خود را جایگزین کنید باید مدیران مورد نظر خود را سر کار بیاورید تا بتوانید سیاست ها و ارزش های مورد نظر خود را تثبیت کنید. اولین انحرافی که در مسیر حرکت اسلام اتفاق افتاد بحث سقیفه بود. ولید ابن عقبه یکی از کارگزاران بعد پیغمبر حاکم کوفه شد، جایی که از مهمترین مراکز تبلیغ اسلام بود، روزی شراب خورده بود مست لایعقل رفت نماز صبح بخواند و چون عقلش مختل بود نماز را چهار رکعت خواند و وقتی گفتن چهار رکعت خواندی گفت حالم خوب است بخواهید چهار رکعت دیگر هم می خوانم این شخصی است که بر مسند پیغمبر نشسته است و وقتی خبر به امیر المومنین رسید دستور داد بیاورید تا او را به جرم شرب خمر تازیانه بزند و حد ۸۰ ضربه تازیانه امیرالمومنین بر او زد، این از اثرات همان سقیفه است پس اولین علت واقعه عاشورا، تغییر ارزش ها توسط کارگزاران نظام بود. دومین مطلب، سکوت و عقب نشینی نخبگان و خواص جامعه بود.
بعد از پیغمبر واقعه عاشورا اتفاق افتاد چون خواص عقب نشینی و سکوت کردند این ها با تاریخ معاصر تطبیق دارد الان اگر اتفاقی در نظام می افتد خواص باید داد بزنند و سیلی بخورند. مگر بعد از پیامبر ابوذر و مقداد و سلمان زندانی نشدند. حضرت ابا عبد الله در خطبه منا خواص را مورد خطاب قرار می دهد که شما ترسیدید وطمع کردید و اسیر دنیا شدید و ارزش های له شده در جامعه را نگفتید و روشنگری نکردید و یا با هم توافق کردید و این طور می شود سر حسین (ع)بر نیزه می رود. سومین مطلب غرق شدن خواص در مادیات بود در مادیات و ثروت غرق شدند و در مسایل ارزشی دخالت نکردند و غنائم فتوحات آمد و دریافت مردم از بیت المال زیاد شد و خواص بیشتر از سایرین دریافت می کردند. مطلب چهارم حرام خواری بود یعنی اگر در یک جامعه حرام خواری زیاد شود این موقع است که موعظه اثر گزار نیست و وقتی امام حسین(ع) در صحنه عاشورا صحبت می کردند، آنان با داد بیداد اجازه صحبت نمی دادند به ایشان و امام خطاب به آن ها گفتند که تقصیر شما نیست شما مال و حقوق هایتان از پول حرام است قطعا این حرف ها بر شما اثری ندارد.
در ادامه مراسم، زیارت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله حسین علیه السلام در روز عاشورا توسط همکاران قرائت شد.

دفعات مشاهده: 512 بار   |   دفعات چاپ: 139 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست : po@uut.ac.ir

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology