اینفوگرافی مدیریت سبز در دانشگاه صنعتی ارومیه

 | تاریخ ارسال: 1398/9/30 | 
پیرو تأکیدات اخیر وزارت محترم علوم، تحقیقات و فناوری بر مدیریت سبز دانشگاه ها، کارگروه دانشگاه سبز با تشکیل جلسات متعدد، مصوبات مهمی را اجرایی نموده است.
1- فرهنگ سازی جهت استفاده بهینه از انرژی خورشیدی  
مطالعات علمی و فعالیت های دانشگاه صنعتی ارومیه در راستای بهره مندی از انرژیهای پاک با سرمایه گذاری ویژه روی برخی موضوعات خاص از جمله طراحی و بهبود راندمان دریافت انرژی خورشید از ابتدای سال 97 شتاب گرفت. در این خصوص، طراحی، ایستگاه شارژر خورشیدی پروژه انجمن علمی مهندسی برق دانشگاه صنعتی ارومیه است که با هدف استفاده بهینه دانشجویان از انرژی خورشیدی و صرفه جویی در مصرف برق در دانشگاه راه اندازی شده است. این پروژه هرچند با صرفه جویی کم، اما با هدف فرهنگ سازی و ترویج دانشجویان برای استفاده از انرژی های پاک بصورت ایستگاه قابل استفاده توسط عموم در محوطه، راه اندازی شد. در این طرح، هدف استفاده از انرژی خورشیدی برای شارژ دستگاه های مختلف از جمله لپ تاپ، تبلت و گوشی موبایل بوده است که در قالب کار تحقیقاتی و پژوهشی از طرف انجمن علمی برق به انجام رسید.
ساخت و ثبت اختراع دنبال کننده خورشیدی دو محوره با افزایش 60 درصدی وات ساعت دریافتی از سوی انجمن علمی نجوم، از دیگر پروژه های انجام شده در راستای افزایش بهره مندی از انرژی خورشیدی است. پس از ثبت ایده بصورت اختراع در مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات، دو طرح پژوهشی درون دانشگاهی برای تأمین روشنایی تابلو ورودی دانشگاه و نیز تأمین روشنایی محوطه به تصویب هیئت رئیسه دانشگاه رسید که در حال حاضر در حال اجرا و پیاده سازی است. طرح اجرا شده بصوورت پایلوت در نمایشگاه حرکت دانشجویی، نمایشگاه ربع رشیدی و نمایشگاه هفته پژوهش استانی به نمایش گذاشته شد.
2- پیاده سازی سیستم آبیاری هوشمند فضای سبز برای کاهش مصرف آب
طرح پژوهشی با موضوع آبیاری هوشمند فضای سبز دانشگاه، با مکانیزم تشخیص رطوبت از مجاورت ریشه گیاهان در گروه مهندسی برق و شورای پژوهشی دانشگاه به تصویب رسید و اجرا شد. با اجرای این طرح، تشخیص زمان آبیاری بصورت هوشمند و با ارزیابی میزان رطوبت در عمق خاک و در مجاورت ریشه گیاه انجام خواهد شد و بعلت کاهش دفعات آبیاری، آب مصرفی برای نگهداری فضای سبز کاهش قابل توجهی خواهد داشت. طرح مذکور توسط اعضای هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه در مراحل نهایی پیاده سازی و اجرا قرار دارد. شایان ذکر است نسخه پایلوت طرح پیش از این در نمایشگاه هفته پژوهش استان به معرض دید عموم گذاشته شده بود.
3- عایق بندی و هوشمند سازی مرکز کنترل تأسیسات از جمله موتورخانه ها   
عایق بندی و هوشمندسازی موتورخانه مرکزی ساختمان بند به یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان آذربایجان غربی سپرده شد و در مراحل پایانی اجرا است. با اجرای این طرح علاوه بر کاهش تلفات حرارتی در مسیر تولید و توزیع، کنترل موتورخانه مرکزی بصورت هوشمند و با هدف ایجاد توازن در کل قسمتهای ساختمان و با تناسب استفاده از اماکن در ساعات مختلف انجام می شود.
4- نوسازی سیستم روشنایی قدیمی با چراغ های کم مصرف جدید
تمام چراغ های قدیمی راهروها، کلاسها و محوطه دانشگاه با چراغ های کم مصرف جدید جایگزین شده اند. پیش بینی می شود، جایگزینی چراغهای قدیمی با لامپهای کم مصرف جدید، صرفه جویی قابل توجهی در تأمین روشنایی راهروها، کلاسها و سایر معابر دانشگاه به دنبال داشته باشد.
5- حرکت به سمت استفاده از انرژی باد
ساخت توربین بادی کنار جاده ای از دیگر پروژه های انجام شده توسط انجمن علمی گروه مهندسی مکانیک دردانشکده انرژی های تجدیدپذیر است که با هدف تولید برق از حرکت ماشین ها در کنار جاده انجام شده است. طرح پایلوت این پروژه در نمایشگاه هفته پژوهش استان آذربایجان غربی در سال97 به نمایش گذاشته شد.
6- صرفه جویی قابل توجه در مصرف کاغذ و آب
در راستای دستیابی به اهداف برنامه مدیریت سبز دانشگاه ها و مراکز پژوهشی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حذف کاغذ از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی و گزارش طرح های پژوهشی از تیرماه 98 با تصویب شورای تحصیلات تکمیلی و شورای پژوهشی دانشگاه در دستور اجرا قرار گرفت. طبق محاسبات به عمل آمده، صرفه جویی 5000 لیتر آب و 16000 برگ کاغذ از جمله دستاوردهای اجرای این طرح است.
 
جهت دریافت اینفوگرافی اینجا را کلیک کنید..

دفعات مشاهده: 678 بار   |   دفعات چاپ: 171 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست : po@uut.ac.ir

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology