بایدها و نبایدهای انتخابات

 | تاریخ ارسال: 1394/12/4 | 

بایدها و نبایدهای انتخابات

یکی از مهمترین ابزارهای مشارکت سیاسی مردم و تحقق نظام جمهوری اسلامی عرصه انتخابات مختلف می باشد که اگر با دور اندیشی و اتخاذ تدابیر  و مقدمات آن از سوی مسئولان و سایر دست اندرکاران عملی شود می تواند جمهوری اسلامی را در برابر تمامی توطئه ها بیمه نموده و از آسیب ها و خطرات داخلی و خارجی مصون دارد.

اهمیت انتخابات و نقش مردم

انتخابات تجلی حضور و مشارکت سیاسی مردم و عرصه تحقق اراده ملت برای تعیین سرنوشت خویش است از این رو انتخابات دارای اهمیت و جایگاه بلندی است و مردم نقش بزرگی در ایفای این رسالت و تکلیف بزرگی بر دوش خواهند داشت.

امام خمینی (ره) در بیانات خود درباره تبلیغات انتخاباتی به نکته مهم و اساسی اشاره کرده و از هرگونه روشی که با شئون اسلام منافات داشته باشد بر حذر داشتند: ((نصیحتی است از پدری پیر به تمامی نامزدهای مجلس شورای اسلامی که سعی کنند تبلیغات انتخاباتی شما در چارچوب تعالیم  و اخلاق عالیه اسلام انجام شود و از کارهایی که با شئون اسلام منافات دارد جلوگیری گردد. باید توجه داشت که هدف از انتخابات در نهایت حفظ اسلام است.اگر در انتخابات حریم مسائل اسلام رعایت نشود چگونه منتخب حافظ اسلام می شود.باید سعی شود تا خدای نکرده به کسی توهین نگردد.

باتوجه به نقش  و رسالت بزرگی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در رابطه با تدوین قوانین و مقرارات اسلامی و ملی برعهده دارند باید از شرایط  و ویژگیهای خاصی برخوردار بوده تا این مهم محقق گردد. در نهایت رای مردم تعیین کننده است.آنچه که اهمیت دارد تشخیص شما و رای شما است.باید خودتان تحقیق کنید ملاحظه کنید از انسانهای مورد اعتمادتان بپرسید تا به اصلح برسید و اصلح را انتخاب کنید.

نکته دیگر در باب انتخابات ، رهنمودهای مقام معظم رهبری است که می فرماید: :عزیزان من! نامزدهای مختلف هرکدام طرفدارانی دارند علاقه مندانی دارند.علاقمندان این نامزد نمی توانند اعتراض کنند به علاقمندان آن نامزد که شما چرا به او علاقه مندی ، به نامزد مورد علاقه من علاقه ای نداری.نه، این جزو افتخارات کشور ماست.افراد گوناگون می آیند با منشهای مختلف با سلایق مختلف با شیوه های گوناگون کار در مقابل مردم قرار بگیرند.یک عده این را می پسندند یک عده آن را می پسندنداین افتخار است این خوب است هرکدام از نامزدهای محترم هم طرفدارانی دارند.بعضی ها از این طرفداران متعصب هم هستند خیل علاقمند سرسختند به آن نامزد خودشان.خیلی خوب، باشند حرفی نیست اما مواظب باشید مراقب باشید که این علاقمندی ها به اصطکاک نینجامد ، به اغتشاش نینجامد .شما دارید برای عقیده ی خودتان برای ایمان خودتان تلاش می کنید ؛ نگذارید دشمن این ایمان ، دشمن این آرمان از شما سواستفاده کند.

خود نامزدهای محترم هم مراقب باشند.نمی پسندد انسان که ببیند یک نامزدی چه در نطقهای تبلیغاتی چه در سخنرانی چه در تلویزیون چه در غیرتلویزیون برای اثبات خود متوسل بشود به نفی آن دیگری ، آن هم با یک استدلال های گوناگون، بنظر من این درست نیست.

بهترین کیست؟

بهترین آن کسی است که درد کشور را بفهمد ، درد مردم را بداند ، با مردم یگانه و صمیمی باشد، از فساد دور باشد ، دنبال اشرافیگری خودش نباشد.آفت بزرگ ما اشرافیگری  و تجمل پرستی است ، فلان مسئول اگر اهل تجمل و اشرافیگری باشد مردم را به سمت اشرافیگری و به سمت اسراف سوق خواهد داد.

اخلاق انتخاباتی نامزدها در زمان اتخابات

1-اسراف نکردن در تبلیغات

2-انصاف در گفتار

3- احترام متقابل و دوری از تهمت

4-پرهیز از دادن وعده های واهی

5-پرهیز از شعارزدگی

6-پرهیز از اختلافات

7-دوری از فریب کاری

اخلاق انتخاباتی رأی دهنده گان

1-تحقیق مردم در مورد نامزدها

باید در زمان انتخابات توجه داشت که نامزد باید ویژگی های زیر را دارا باشد:

الف) برخورداری از شعور و آینده نگری

ب) داشتن تعهد و تجربه

ج)پرهیزکاری

د) امانت داری

ه) حسن سابقه و اصالت خانوادگی

و) ساده زیستی

ح) خدمت به محرومان

ط) برخورداری از سعه صدر

2- معرفی نامزد اصلح

چند نکته:

Pخودداری از شتاب زدگی

Pخودداری از مجادله با افراد و گروه ها

Pافرادی را انتخاب کنند که تابع رهبری  و ولایت فقیه باشند

Pاتحاد و دست به دست هم دهند تا انتخاباتی سالم و آزاد و پرشور داشته باشیم.

وظایف نامزد برگزیده مردم پس از انتخاب شدن

1-شکرگزاری

برگزیده مردم را سزاست تا به شکرانه نعمتی که به واسطه مردم به او داده شده است، در فکر احیای حق و ابطال باطل باشد و از حرام ها دوری کند

2-پرهیز از تحقیر رقیبان

یکی از رفتارهای ناسالم، غیر اخلاقی و غیر انسانی پس از پیروزی انتخابات، تحقیر احزاب یا نامزدهای دیگر و حتی هواداران آنهاست. چنین کاری نشان دهنده پلیدی درون آدمی است

در روایتی از رسول خدا صلی الله علیه و آله آمده است: «هیچ مسلمانی را خوار و حقیر مشمار؛ زیرا کوچک آنان هم نزد خداوند بزرگ است».

3-وفاداری

بایسته است برگزیده ملت، صداقت خود را به وفاداری امانتی که از طرف خدای تعالی و مردم به عهده او واگذار شده است، نشان دهد؛ زیرا بهترین صداقت، وفای به عهد است. عهدی که با مردم می بندد تا در خدمت آنان باشد. علی بن ابی طالب علیه السلام می فرماید: «احسن الصدق الوفاء بالعهد؛ بهترین صداقت، وفای به عهد است».


دفعات مشاهده: 2147 بار   |   دفعات چاپ: 606 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست : po@uut.ac.ir

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology