وقتی انگیزه مان ته می کشد چه باید کرد؟

 | تاریخ ارسال: 1394/11/12 | 

وقتی انگیزه مان  ته می کشد چه باید کرد؟

برای همه ما اتفاق می افتد که گاهی از وضعیت موجود کسل و مایوس می شویم و با اینکه برای رسیدن به هدفی مشخص در تلاش هستیم اما گاهی اوقات از ادامه راه دلزده و مایوس می شویم. در این شرایط تنها کاری که باید انجام بدهید ادامه دادن و پیوستگی در تلاشتان است. به این حقیقت بیندیشید که کسالت و دلسردی موضوعی کاملا طبیعی است. کاری که شما باید انجام دهید توقف نکردن و ادامه دادن با همان قدم ها و کارهای کوچکی است که شما را به هدفتان می رساند.

برای اینکه هیچ وقت انگیزه تان ته نکشد این موارد را به خاطر بسپارید:

1-میزان پیشرفت تان را اندازه گیری کنید!     

یکی از دوستان شما چند ماهی است که تحت یک رژیم غذایی خاص است. بعد از چند ماه وقتی او را دوباره ملاقات می کنید متوجه وجود تغییرات زیادی در او می شوید اما جالب اینجاست دوست شما متوجه این تغییرات نمی شود. به دوستتان قوت قلب می دهد که نسبت به زمانی که او را دیده اید تغییرات زیادی کرده است. شما تصویری از قبل از رژیم دوستتان در ذهنتان دارید و به همین علت وقتی او را با دوران بعد از رژیم مقایسه می کنید تفاوت فاحش در اندام او را تشخیص می دهید.

برای به دست آوردن انگیزه و پیگیری مجدد اهداف بهتر است قدری به عقب برگردید و نقطه شروع فعالیتتان را بنگرید. شما در چه مرحله ای قرار داشتید و حال به چه مرحله ای رسیده اید؟ به یاد بیاورید که چگونه ترس ها و موانع اولیه شروع هدفتان را با موفقیت پشت سر گذاشته اید و حال در میانه راه هستید. وقتی پیشرفت تدریجی خود را مرور کنید از موفقیتی که تاکنون به دست آورده اید احساس لذت خواهید کرد و انگیزه و اشتیاق برای از سر گرفتن اهداف در شما به وجود خواهدآمد.

2-هدف تنها نتیجه نیست!

متاسفانه اغلب افراد اهداف را تنها به دلیل نتیجه ای که در انتهای مسیر به دنبال دارند، دنبال می کنند. موفقیت تنها در یک زمینه خاص یا وقوع یک اتفاق خاص تعریف نمی شود. برای مثال عده ای تصور می کنند اگر بتوانند 5 کیلوگرم از وزن خود را کم کنند فرد سالم و خوش اندامی هستند در حالی که موفقیت در سلامت تنها به این اتفاق ختم نمی شود.

آنچه که هدف را لذتبخش می کند همراه شدن در جریان و روند رسیدن به هدف است درست مانند سفر که تنها رسیدن به مقصد هدف شما نبوده بلکه مسیر نیز بخشی از سفر تلقی می شود.

اگر هدف شما این است که عنوان پرفروش ترین کتاب سال را از آن خود کنید بسیار خوب است ولی مهم تر از همه این است که شما عاشق روند نوشتن باشید. اگر دنبال به دست آوردن وزن ایده آل خود هستید لازمه آن دوست داشتن و عشق ورزیدن به ورزش و تغذیه سالم است. اگر به هدف مورد نظرتان نمی رسید و اغلب کسل و دلسرد هستید به دلیل دوست نداشتن هدفی است که انتخاب کرده اید. گاهی اوقات لازم است که تنها به نتیجه نگاه نکنید بلکه روند طی شدن مسیر انتخابی تان را مجددا اصلاح و بازنگری کنید.

3-این احساسات مشترک است!

حتی افراد بسیار موفق و مشهور هم در بعضی اوقات به دام کسالت و بی انگیزگی می افتند اما تفاوت آنها با دیگر افراد در این است که آنها حتی در شرایط کسل کننده نیز دنبال راهی برای به کنترل درآوردن حال روانی شان هستند و اجازه نمی دهند احساساتشان جای منطق را بگیرد. برای به دست آوردن انگیزه تسلیم احساسات زودگذر خود نشوید.

4-کار خود را به کارهای کوچک تقسیم کنید!

اگر به کارهای بزرگ و به ظاهر غیر ممکن فکر می کنید خیلی آسان تمام انگیزه خود را از بین می برید. به جای غرق شدن در این افکار، بلند شوید و وظایف خود را به کار های کوچک تر تقسیم کنید. اینطوری با یک به یک انجام دادن کارها بدون شکست احساس موفقیت می کنید.

5-از یکی شروع کنید!

از شر نگرانی خلاص شوید! اگر به کاری فکر می کنید بهتر است آن را شروع کنید. نگران نوشتن یک کتاب هستید؟ با صفحه اول شروع کنید. نگران ورزش کردن هستید؟ با یک تمرین ورزشی شروع کنید. نگران تکمیل یک مقاله هستید؟ با یک پاراگراف شروع کنید! خیلی زود، انگیزه تان برای ادامه کار زیاد می شود.

6- زیاد جنب و جوش داشته باشید!

انگیزه تان را با تحرک داشتن زیاد کنید و بگذارید بدنتان هورمون های شادی آور ترشح کند. لازم نیست به باشگاه ورزشی فانتزی و گران بروید. در اطراف محله تان بدوید و ورزش های ساده در خانه انجام دهید تا معجزه آن را در انگیزه خود ببینید.

7- مداوم به خودتان یادآوری کنید که چرا کاری را انجام می دهید!

اهدافتان را به خود یادآوری کنید. برای برخی افراد، تهدید مانند “اگر شما این کار را نکنید، در آینده ورشکسته و بدبخت می شوید” می تواند کارساز باشد. برای دیگران، چیزهای مثبت مانند “این کار را بکنید که انسان های دیگر زندگی بهتری به خاطر شما داشته باشند” کمک می کند.

8- اگر همه این ها جواب نداد، به عواقب ناشی از انجام ندادن وظیفه تان فکر کنید!

آیا می توانید عواقب ناشی از انجام ندادن وظیفه تان را قبول کنید؟ اگر نمی توانید پس شروع کنید.. با انگیزه باشید. همین امروز شروع کنید. فردا ممکن است خیلی دیر شده باشد.


دفعات مشاهده: 1665 بار   |   دفعات چاپ: 523 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کد پستی : 17165-57166

صندوق پستی : 419-57155

فکس : 04431980251

ارتباط مستقیم با ریاست : po@uut.ac.ir

پست الکترونیکی : info@uut.ac.ir

آدرس : آذربایجان غربی، ارومیه، ابتدای جاده بند، بالاتر از گلشهر 2

کانال اطلاع رسانی رسمی دانشگاه : @daneshgah_uut

پیوندهای تصویری
copyright@2019.Urmia University of Technology