معرفی دانشکده::
تسهیلات وبگاه::

آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: اطلاعیه انصراف از اسکان سرای دانشجویی
:: ثبت نام دوره های بازرسی سازه ای پیچ و مهره ای صنعتی و ساختمانی و بازرسی جوش به روش چشمی (VT)
:: سومین جلسه گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی ارومیه در نیمسال اول 99 – 98 برگزار گردید
:: مرکز زبانهای خارجی دانشگاه با تخفیفات دانشجویی ثبت نام می کند
:: به همت هیئت دانشجویی منتظران موعود دانشگاه برگزار شد
:: اطلاعیه معاونت فرهنگی - دانشجویی در خصوص وعده ناهار همکاران
:: شیوه نامه اجرایی آئین نامه انضباطی دانشجویان
:: فرم قرارداد
:: شاخص نظارت
:: پروپوزال
:: معرفی رشته مهندسی اپتیک و لیزر ::

معرفی رشته مهندسی اپتیک و لیزر

AWT IMAGE
اپتیک شاخه ای از علم است که به مطالعه رفتار و خواص نور مرئی، مادون قرمز و فرابنفش می پردازد و دربسیاری از علوم (ستاره شناسی، مهندسی، پزشکی، عکاسی و...) کاربرد دارد. لیزر نیز به دلیل خواص متمایزش نقش بسیار مهمی در افزایش تولیدات صنعتی، گسترش ارتباطات و پیشرفت صنعت چاپ و پزشکی دارد. در رشته مهندسی اپتیک و لیزر دانشجویان با انواع لیزر و اپتیک و کاربردهای آنها، اسپکتروسکوپی لیزری(اندازه گیری طول موج و فرکانس)، فن آوری ساخت قطعات اپتیکی و...آشنا می شوند و قادر به طراحی و ساخت تجهیزات اپتیکی و لیزری مورد نیاز در زمینه های مختلف باشند.

دانش اپتیک و لیزر پیشرفتهای فراوانی در دهه‌های اخیر داشته است. با توجه به آینده درخشان و کاربردهای روزافزون آن، تربیت کادر متخصص که آشنا به زیر بناهای نظری و مسلط به مبانی عملی باشند، لازم به نظر می‌رسد.

دوره کارشناسی مهندسی اپتیک و لیزر به منظور آموزش مبانی علمی اپتیک و کاربرد آن در تجهیزات اپتیکی، اپتوالکترونیکی و لیزری تدوین شده است. در فن آوری پیشرفته و بویژه در صنایع دفاعی، تولید، انتشار و بکارگیری نور، آشکارسازی آن در نواحی مختلف بینایی و برهمکنش نور باماده مسائل مهم به شمار می‌آیند.

در این راستا به متخصصینی که بتوانند همکاری لازم را در طراحی و محاسبات ساخت و نگهداری تجهیزات اپتیکی، اپتوالکترونیکی و لیزری بعهده گیرند، به شدت احساس می‌شود.

صنعت و بازار کار رشته مهندسی اپتیک و لیزر

در سال های اخیر و همزمان با رشد جهانی کاربردهای لیزر رشته اپتیک و لیزر نیز شاهد بازار کار مناسبی بوده است که به نمونه هایی از آن اشاره می کنیم:
 ۱. بیمارستان ها و مراکز درمانی مجهز
۲. صنایع مخابراتی
3. صنایع نظامی (بخش‌های متعدد)
4. سازمان انرژی اتمی
5. مرکز علوم و فنون لیزر ایران
6. مراکز تحقیقاتی وزارت بهداشت
7. مراکز تحقیقاتی صنعتی کارخانه های بزرگ

طراحی، نگهداری و تعمیر سیستمها و تجهیزات اپتیکی، لیزری و اپتوالکترونیکی. امور تحقیقاتی و اجرای طرحهای کاربرد لیزر در حوزه های علمی، صنعتی (مانند جوشکاری، ساخت دستگاههای فاصله یاب و...)، نظامی و پزشکی(مانند لیزر درمانی)، مخابرات نوری و...

دفعات مشاهده: 4907 بار   |   دفعات چاپ: 1015 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 137 بار   |   0 نظر
دانشکده مهندسی اپتیک و لیزر Optic and Leaser Engineering Faculty