معرفی رشته::

:: برنامه زمانبندی و گروهبندی دوره های ارتقا پایه نظام مهندسی
:: برنامه زمانبندی برگزاری دوره کارآمزی صلاحیت اجرا در بهمن ماه سال 98
:: نظام مهندسی ساختمان استان
:: ​اطلاعیه ثبت تام دوره های سازمان نظام مهندسی ساختمان استان آذربایجان غربی در سه ماهه زمستان ۱۳۹۸
:: اطلاعیه انجام خدمات آموزشی در بازه زمانی امتحانات
:: اطلاعیه ثبت نامم آزمون مجدد دوره تاسیسات لوله کشی گاز ساختمان (مبحث 17)
:: معرفی رشته مهندسی مواد و متالورژی ::
معرفی رشته مهندسی مواد و متالورژی :
رشته مهندسی مواد و متالوررژی شامل دو بخش علم مواد و مهندسی مواد بوده و رشته ای است که با رشته های مختلف علمی در ارتباط است. علم مواد به بررسی ارتباط بین ترکیب شیمیایی و ریزساختار ماده با خواص آن می پردازد تا با دانش بدست آمده یک دانشمند مواد قادر به ابداع مواد جدید با خواص برتر و یا ارتقاء خواص مواد قبلی باشد. در مقابل، مهندسی مواد به این موضوع می پردازد که چگونه و با چه روشی می توان یک قطعه صنعتی با طرح و شکل مشخص که می بایست از خواص مکانیکی، الکتریکی، حرارتی، مغناطیسی، نوری، و الکتروشیمیایی از پیش تعیین شده ای  برخوردار باشد را بصورت اقتصادی تولید نمود. بدیهی است در مهندسی مواد با تکیه بر دانش حاصل از علم مواد سعی بر آن است که با طراحی و اجرای یک فرآیند ساخت ، ریزساختار مورد نظری که خواص مورد نظر را برای قطعه به ارمغان می آورد در قطعه ایجاد گردد. علاوه بر این،  طراحی و اجرای فرآیندهایی که طی آنها  عناصر مختلف موجود در جدول تناوبی از سنگها و کانی های موجود در طبیعت استخراج می شوند وظیفه دیگری است که بر عهده مهندسین مواد و متالورژی است. در سالهای نه چندان دور سیستم آموزشی دوره ی کارشناس مهندسی مواد و متالورژی در مراکز دانشگاهی در سطح دنیا و از جمله کشورمان متمرکز بر مواد فلزی بوده است ولی با توجه به روند توسعه و پیشرفت این رشته در چند دهه گذشته گستره این رشته طیف وسیعی از مواد را در برگرفته است. از مواد فلزی گرفته تا مواد سرامیکی، پلیمریی، نیمه هادی و کامپوزیتی. برنامه درسی دانشجویان رشته مهندسی مواد و متالورژی بگونه ای طراحی شده است که هم شامل بخش علم مواد و هم شامل بخش مهندسی مواد می گردد. بر این اساس دانش اموختگان این رشته علاوه بر کسب دانش در زمینه ارتباط بین ریز ساختار و ترکیب شیمیایی با خواص ماده، شناخت لازم را نیز از فرآیندهای مختلف ساخت و تولید قطعات از جمله ریخته گری، شکل دهی، جوشکاری، متالورژی پودر، پوششکاری و ... کسب می نمایند. انتظار از دانش آموختگان رشته مهندسی مواد و متالورژی این است که بتوانند به حل مشکلات و نیز بهبود و ارتقاء صنایع مرتبط با حوزه مواد و متالورژی بپردازند.  بر این اساس هدف برنامه درسی دوره کارشناسی رشته مهندسی مواد و متالورژی تربیت مهندسانی است که تسلط گسترده بر مبانی مهندسی و علم مواد و متالورژی داشته و با اولویت مواد فلزی در تمام شاخه های مربوط به مواد امکان کارآفرینی، استخدام یا ادامه تحصیل داشته باشند.

دفعات مشاهده: 50 بار   |   دفعات چاپ: 24 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
مهندسی مواد Materials Engineering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4054